Home » Elysion – Bring Out Your Dead

Elysion – Bring Out Your Dead

door Edwin Knip
1,8K views 1 minuten leestijd

Bij het maken van het derde album haalde Elysion veel inspiratie uit de pandemie van de afgelopen jaren.

Het is geen conceptalbum maar het album verhaalt wel over een overgang van donker naar licht waarbij licht de betere versie is. De titel verwijst naar moeilijke tijden waarin soms extreme maatregelen nodig zijn om het geheel weer onder controle te krijgen.

Met twee gitaristen weet de band een flinke muur van geluid te creëren. Zangeres Christianna weet haar vocalen te sturen naar gelang het nummer nodig heeft. Melodisch, krachtig en zelfs licht agressief. Titels als Crossing Over of Buried Alive hebben donkere teksten waar toch een sprankje hoop in voorkomt. Raid The Universe is een aanklacht tegen de vernietiging van de aarde zoals de mensheid die ingezet heeft.  En ook het slotnummer Eternity geeft geen vrolijke boodschap weer.

Muzikaal staat het album als een huis. Melodische rock met uitstekende gitaarpartijen. De ritme sectie is niet nadrukkelijk aanwezig en ook de vocalen van Christianna passen perfect in het complete plaatje. Met tien lekker in het gehoor liggende nummers brengt Elysion een prima album vol fijne metal.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00