Home » Navarone – V

Navarone – V

door Edwin Knip
1,4K views 2 minuten leestijd

V is het vijfde studio album van deze Nijmeegse formatie.

Het is even wennen bij de eerste luisterronde. Geen beukende drums, geen gierende gitaren, geen hoge uithalen van zanger Merijn van Haren. Het album V staat vol fijne luisterliedjes, iets heel anders dan voorgaande albums.

De nummers zijn geschreven door de band, met uitzondering van het nummer Friends dat geschreven is door Jacqueline Govaerts en Gordon Groothedde. En het nummer Green LIghts is geschreven door Van Haren en Bart van Liemt.

De intro van Heroes Somday doet wel heel ernstig denken aan We Are The Champions van Queen maar voor de rest is het gewoon Navarone wat uit de speakers komt. Veel piano, akoestische gitaar en ingetogen zangpartijen. Van Haren en zijn collega’s zijn een andere weg ingeslagen. Is dat jammer? Ja en nee. Ja omdat we zo intens genoten van het energieke en bombastische geweld van de vorige albums. Nee omdat we nog steeds naar dezelfde band luisteren die laat horen meer in huis te hebben dan stevige rock.

In het nummer Question Why wordt geëxperimenteerd met de zang en het einde van de wereld is ineens helemaal niet meer zo erg als je The End Of The World hoort. ‘Walls Are Tumbling Down‘ klinkt zo enthousiast, het zal je toch worst zijn of de boel in elkaar stort. Navarone laat een intieme kant zien die we niet of nauwelijks kenden. Een uitstekend album dat per luisterbeurt groeit. Dit is een klein vonkje dat zich langzaam aanzet tot een overweldigend haardvuur. Grote klasse en zeker een aanrader.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00