Home » Emergency Gate – Infected

Emergency Gate – Infected

door Sjoerd van der Zalm
117 views 2 minuten leestijd

cover emergency gate infectedJe ontdekt veel nieuwe bands, of bands die nieuw voor jou zijn. Zo ontdek je af en toe ook een band uit Duitsland. Op mijn zoektocht vond ik deze keer het uit München afkomstige  Emergency Gate. En bij deze ontdekking vond ik goud.
Infected bevat met zijn twaalf nummers een grote verscheidenheid aan verschillende muziekstijlen. Elk nummer is als het ware een verrassing. Zo is Going Under tekstueel gezien een soort liefdesliedje, maar met daaronder een donderende metalcore riff, wat mij een beetje doet denken aan Caliban. De metalcore-elementen zijn één van de punten die Emergency Gate in mijn ogen zo goed maakt. Your Last Smile heeft qua metalcore-elementen weinig te klagen. Aan uptempo nummers is op deze cd ook geen gebrek. Met knallers als Sons Of The Second, Revelation, Crushing Down en Loving Hate wordt het feestje voortgezet. En als we het over een feestje hebben, mag het nummer We Wanna Party niet ontbreken. Het snelle nummer, met een snufje metalcore en het dancetussenstuk, maakt het een op en top metalnummer. Naast al het snellere en hardere werk op de cd is er ook afwisseling. Zo is Drowning In Hate eerst mooi melodieus en mondt het uiteindelijk uit in een lekker stevig slotstuk. Hierbij is voor mij de hoofdrol weggelegd voor zanger Michael Kupka, die zich eerst focust op de clean zang om daarna met de ene na de andere grunt weer van zich te laten horen. Daarbij moet ook vermeld worden dat de rest van de band de beste ondersteuning is die je maar kunt hebben. Na onder andere The Beginning en Pathetic me zijn we alweer bij het laatste nummer aangekomen. De ballad Piece of Mind is oorstrelend. Ik ben een jongen van de harde kant van de heavy metal, maar het blijkt, dat ik toch kan genieten van een rustig nummer. Een schitterend einde van een bijzonder leuke cd.
Dit is zonder meer één van de betere cd’s die ik dit jaar heb gehoord. Het is een lust voor het oor en een aanrader voor fans van onder andere Caliban, maar ook van bijvoorbeeld Five Finger Death Punch. We zullen nog veel van deze band horen en zien.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00