Home » Ennui – End Of The Circle

Ennui – End Of The Circle

door Edwin Knip
138 views 2 minuten leestijd

Sonore zang, trage gitaren kondigen dit jaar het begin van de herfst aan.
Ennui is een duo afkomstig uit Tblisi, Georgië. Ennui, het Franse woord voor verveling, bestaat ui gitarist/bassist Serge Shengelia en gitarist/toetsenist/zanger David Unsaved. Vanaf 2012 brengen ze een mengeling van funeral doom en death metal in een mix van donkere melodieën, sterke riffs en technisch drummen, en dit alles in combinatie met verhalen die zowel poëtisch als dramatisch gebracht worden. Op hun vierde album worden ze bijgestaan door drummer John Devos (Mesmur).
Het album duurt bijna vijf kwartier en in die tijdsspanne komen slechts drie nummers voorbij. Uitgesponnen lange composities die langer dan twintig minuten duren. Het openingsnummer is tevens het titel nummer. End Of The Circle is een monotoon en somber nummer boordevol trage gitaar riffs. Af en toe klinkt het nummer iets helderder, wat frisser, op het moment dat de toetsen partijen aan bod komen. Voorzien van lange stukken sonore zang brengt dit nummer je niet in een feeststemming. Deze totale donkerte duurt ruim, een half uur.
De andere twee nummers duren elk ruim twintig minuten en doen qua stemming niet onder voor het titelnummer. The Withering Part I – Of Hollow Us en The Withering Part II – Of Long Dead Stars gaan eigenlijk op dezelfde voet verder. Ook hier weer donkere macabere gitaarlijnen en duistere grunts. In Of Long Dead Stars zijn er even duidelijk drums te horen en ook het nummer zelf is melodisch wat anders van karakter dan de twee voorgaande.
Het album is strak gespeeld maar door het ontbreken van heel veel variatie misschien niet voor iedereen erg toegankelijk. De band zelf zegt over dit album dat het de meest duistere en extreme muziek is die de band tot nu toe geschreven heeft. Dit is het opus over de dood en de begrafenis van al het zijn,  de existentiële waanzin, en de
laatste cyclus in een werveling van leven en dood

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00