Home » Her Majesty – Cacaofabriek (Helmond) 02/09/2018

Her Majesty – Cacaofabriek (Helmond) 02/09/2018

door eilish@rockportaal.nl
236 views 3 minuten leestijd

De capaciteit van de zaal in de cacaofabriek in Helmond wordt maximaal benut op de zondagavond. Mensen komen vanuit het hele land, en zelfs vanuit de buurlanden, om Her Majesty live te zien. Niet zo raar natuurlijk, aangezien zij deze avond voor de laatste keer de muziek van Crosby, Stills, Nash & Young spelen.
Na twee enorm succesvolle tournees in de grootste theatherzalen van Nederland, was de band Her Majesty wel weer toe aan een goede clubtour, waarbij het contact met het publiek voorop staat. En wat werkt er dan beter dan een ode aan de muzikale helden Crosby, Stills, Nash & Young? Nummers als Our House, Almost Cut My Hair en Cinnamon Girl zijn perfect om de hele zaal samen aan het zingen te krijgen.
Bertolf Lentink, de zanger en gitarist van de band, is zeker geen onbekende in de muziekwereld. In 2009 verscheen zijn debuutalbum en speelde hij op grote festivals Lowlands en Concert at Sea. Voor zijn tweede album ontving hij een Zilveren Harp en werd hij genomineerd voor een Edison- Award. Jelle Paulusma, ook zanger en gitarist, is natuurlijk bekend van zijn band Daryll-Ann, opgericht in de jaren 90, waarmee hij het podium heeft gedeeld met grote artiesten zoals The Smashing Pumpkins en The Verve.
Bauke Bakker staat bekend als de zingende drummer van Nederland, dit is dan ook precies zijn rol in Her Majesty. Bauke nam platen op met onder andere Soundsurfer, Cool Genius, 16down en Bertolf. Hij staat bekend om zijn virtuositeit, overgave, veelzijdigheid en zichtbare passie. Diederik Nomden is sinds 1996 actief als artiest. Via zijn eerste band Redivider kwam hij terecht bij bands als Johan en Daryll-Ann. Een week voor het concert in de cacaofabriek was Diederik om samen met The Analogues een prachtige ode aan de Beatles te spelen. Dirk Schreuders, bassist en zanger van de band, is al jaren actief binnen de muziekwereld. Dirk is docent op de popschool in Harderwijk en is actief in verschillende bands als bassist, contrabassist, banjoïst en zanger.
Deze vijf mannen staan harmonieus samen op het podium. Vooral bij de ‘wooden sessions’ die tussendoor komen, afgewisseld met stevig rocken, vullen zij elkaar perfect aan, zowel met hun stem als met de instrumenten. Deze wooden sessions geven het gevoel alsof je rond het kampvuur zit met een groep zeer getalenteerde vrienden. Erg goed voor de sfeer dus! Heel mooi is de afwisseling tussen de wooden sessions en bekende meezingers zoals Almost Cut My Hair, waar het publiek vanaf het begin al om vraagt. Uiteindelijk krijgen zij hun zin, als de band terug komt voor een toegift. Het enthousiasme vanuit het publiek geeft een heerlijke sfeer, wat er toe leidt dat het toegift iets langer duurt dan waarschijnlijk de bedoeling was. De bandleden gaan allemaal met een diepe buiging en een grote glimlach het podium af. Een super geslaagde avond, zowel voor het publiek als de band zelf!
Foto’s: Laura Maessen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00