Epica brengt The Alchemy Project uit

De Nederlandse symfonische metalband Epica heeft vandaag het toepasselijk getitelde mini-album ‘The Alchemy Project’ uitgebracht, dat zeven nieuwe nummers bevat die samen met dertien gastartiesten geschreven en opgenomen werden: Fleshgod Apocalypse, Kamelot, Uriah Heep, Shining, Delain, Myrkur, MaYaN, Soilwork, God Dethroned, Aborted, Wintersun, Insomnium en Powerwolf.

Voor deze speciale gelegenheid presenteert Epica bovendien ook nog een waar muzikaal juweeltje in de vorm van de nieuwe single-video ‘Sirens – Of Blood And Water’. Het is een angstaanjagend donkere track met een majestueus refrein, en werd mede geschreven en uitgevoerd met melodic metal koningin Charlotte Wessels en folk/black metal pionier Myrkur. Samen met Simone Simons vormen deze 3 leading ladies van de heavy muziek de meest spectaculaire drie-eenheid van deze winter.

Simone Simons: “Charlotte en ik gaan al lang terug, maar we hebben nooit echt samen aan muziek gewerkt. Sinds ze haar solonummers begon uit te brengen, werd ik een bewonderaar van haar werk en nam ik contact met haar op om een nummer te maken voor ‘The Alchemy Project’. Die samenwerking resulteerde in het prachtige beklijvende lied ‘Sirens – Of Blood And Water’. We hebben allebei een fascinatie voor zeemeerminnen, voor het sprookje van H.C. Andersen, en wilden een lied schrijven vanuit het perspectief van de zusjes van de kleine zeemeermin. Ik vond het geweldig hoe onze creatieve geesten in het nummer stroomden en dat Myrkur – die toevallig Deens is net als de auteur van het verhaal, haar unieke stem aan het nummer toevoegde – de perfecte match was die we nodig hadden om het verhaal compleet te maken.”

Tracklist

1) The Great Tribulation feat. Fleshgod Apocalypse
2) Wake the World feat. Phil Lanzon (Uriah Heep) & Tommy Karevik (Kamelot)
3) The Final Lullaby feat. Shining
4) Sirens – Of Blood and Water feat. Charlotte Wessels & Myrkur
5) Death is not the End feat. Frank Schiphorst (MaYaN) & Björn “Speed” Strid (Soilwork)
6) Human Devastation feat. Henri Sattler (God Dethroned), Sven de Caluwé (Aborted)
7) The Miner feat. Asim Searah (Damnation Plan), Niilo Sevänen (Insomnium), Roel van Helden (Powerwolf)

Europese tour 2023 (met APOCALYPTICA + WHEEL)

27/01/23 – AFAS | Amsterdam (NL)
29/01/23 – AB | Brussels (BE)
06/02/23 – Atelier | Luxemburg (LU)

De internationaal Nederlandse gevierde symfonische metalband Epica rondom zangeres Simone Simons groeide in 20 jaar tijd uit tot een even populaire als gerespecteerde act van internationaal formaat met wereldwijd vele honderdduizenden trouwe fans. Epica’s albums behalen steevast hoge posities in album charts; en de band speelt op de grootste festivals waaronder Wacken, Hellfest, Heaven & Hell Festival, Heavy MTL, Download, Alcatraz (headliner vorige maand) en in de meest gerenommeerde zalen op alle continenten (zie hier de indrukwekkende tourhistorie) waaronder in landen waar veel metalbands niet hebben gespeeld zoals Zuid-Korea, Zuid-Afrika en Venezuela.

 

Related posts

Decision – Chaos in a Can

Video’s van Caliban, The Five Hundred, Entering Polaris, Vestige, Noveria, Mother Of Millions en Alleviate

Video’s van Elyne, Crooked Revival, Paralandra en Mister Misery