Xilla gooit de Devils Dice

Na de singles Like Vultures en Endless komt het Engelse Xilla met de derde single Devil’s Dice. Een single die het kenmerkende geluid van de band laat horen, maar waar de nodige verrassingen te horen zijn.

Devil’s Dice start vrij stevig in een goede heavymetalsetting en beweegt zich op een aantrekkelijke manier richting de progressieve kant in het geluid van de band. Het is de combinatie van subiel gitaarspel en het zangeluid van Leigh Oates dat van Devil’s Dice weer een pareltje maakt. Ten aanzien van de zang is er veel variatie en muzikaal word je als luisteraar goed verwend. Een vette groove na twee minuten verfijnt de smaak. En alsof de duivel ermee speelt, verandert de compositie ineens van stijl halverwege en wordt er een stevige riff in gezet die al meanderend uitmondt in een zeer aanstekelijke gitaarsolo die mag surfen op de immer opzwepende ritmesectie. Het stemgeluid van Leigh Oates zet alles weer op de goede plaats en de innemendheid van het geluid van Xilla wordt goed zichtbaar.

Het is zo mooi om te horen hoe Xilla de eigen grenzen opzoekt en vanuit het vertrouwde karakteristieke geluid die krachtige erupties en stijlwisselingen weet in te passen in het geluid.

Het vijftal dat Xilla heet, laat weer horen hoe muzikale chemie kan klinken.

Related posts

Decision – Chaos in a Can

Video’s van Caliban, The Five Hundred, Entering Polaris, Vestige, Noveria, Mother Of Millions en Alleviate

Video’s van Elyne, Crooked Revival, Paralandra en Mister Misery