Home » Epica komt met video én spel

Epica komt met video én spel

door Maurice van der Zalm
146 views 2 minuten leestijd

De Nederlandse symfonische metal trots Epica heeft zojuist de release van zijn nieuwe album ‘Omega’ aangekondigd, dat op 26 februari 2021 wordt uitgebracht via Nuclear Blast. ‘Omega’ is het eerste studioalbum van de band in vijf jaar; de opvolger van ‘The Holographic Principle’ uit 2016. Epica presenteert vandaag ook de eerste single van het album, getiteld ‘Abyss Of Time’, met een geweldige video die is gemaakt in samenwerking met Grupa 13.
Frontvrouw Simone Simons: “We zijn opgetogen dat we vandaag eindelijk de video ‘Abyss Of Time’ kunnen laten zien. We zijn naar Polen gevlogen om met Grupa 13 te werken. Video’s maken is een van mijn favoriete onderdelen van de visuele creatie van onze muziek. De kostuums uit de video waren waanzinnig mooi. Het was bijzonder leuk om te doen.”
Gitarist Mark Jansen: “Ik ben enorm trots op dit album. Ik ben ervan overtuigd dat we zelfs na zoveel jaren een zeer verfrissend en uitgebalanceerd album hebben gemaakt. Onze kracht is dat we veel geweldige songwriters in één band hebben. We zijn erin geslaagd om elkaars sterkste kwaliteiten te combineren en om zo de beste nummers te selecteren. Het schrijfproces was een vruchtbare periode om samen door te brengen, en als één team aan die nummers te werken. Ik denk dat dit het grootste verschil heeft gemaakt in vergelijking met onze vorige albums. Ik heb inmiddels al zo’n vijftig keer naar ‘Omega’ geluisterd en heb er nog steeds geen genoeg van!
‘OMEGA’ TRACKLIST
01  Alpha – Anteludium
02  Abyss Of Time – Countdown To Singularity
03  The Skeleton Key
04  Seal of Solomon
05  Gaia
06  Code Of Life
07  Freedom – The Wolves Within
08  Kingdom Of Heaven, Part 3 – The Antediluvian Universe
09  Rivers
10  Synergize – Manic Manifest
11  Twilight Reverie – The Hypnagogic State
12  Omega – Sovereign Of The Sun Spheres

Je kunt het album alvast vooruit bestellen, maar je kunt natuurlijk ook even een spelletje spelen om de tijd te overbruggen.
https://media.nuclearblast.de/shoplanding/2020/Epica/game/index.html
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00