Home » Exclusieve eenmalige bioscoop première concertfilm 'Ωmega Alive' van symfonische metalband Epica

Exclusieve eenmalige bioscoop première concertfilm 'Ωmega Alive' van symfonische metalband Epica

door Maurice van der Zalm
168 views 4 minuten leestijd

De internationaal gevierde symfonische metal band Epica (NL) brengt op vrijdag 3 december 2021 het nieuwe adembenemende en spraakmakende magnum opus ‘Ωmega Alive’ uit in verschillende audiovisuele formaten. Een dag eerder (op donderdag 2 december) geeft de band een exclusieve en eenmalige bioscoop-première (120 minuten) van ‘Ωmega Alive’ op het grote witte doek in Kinepolis Antwerpen. Heel de band zal daarbij aanwezig zijn!

Kaarten zijn beschikbaar via: https://kinepolis.be/nl/events/concert-epica-omega-alive

Nederlands/Vlaams beste symfonische metalband Epica verraste vriend en vijand door tijdens de globale lockdown een ongeëvenaarde show op poten te zetten. ‘Ωmega Alive’ was niet alleen de presentatie van songs van het laatste album ‘Ωmega’ maar werd een verhaal op zich, waarin de fan in 5 aktes werd meegenomen in de wereld die Epica heet. ‘Ωmega Alive is een audiovisueel spektakel geregisseerd door Jens de Vos (Panda Productions) en opgenomen in de AED studios in Lint, waarin elke song spectaculaire verrassingen brengt die de muziek tot een nog hoger niveau tilt!

‘Ωmega Alive’ is nu beschikbaar voor pre-order: https://epica.bravado.de/

Toetsenist Coen Janssen, het brein achter het concept van de show legt uit: “Onze ambitie was een ultieme Epica-show waarin we elke droom die we ooit hadden konden vervullen, en waar volop artistieke ruimte was voor alle ideeën, effecten en rekwisieten die simpelweg te groot zijn om mee te nemen op tour.” Zoals altijd wilde Epica ook ditmaal vooral gebaande paden mijden en het avontuur en de uitdaging opzoeken. Totaal anders dan de talloze voorspelbare en gebruikelijke live streaming-eenheidsworst van de afgelopen anderhalf jaar, pakte Epica het voor ‘Ωmega Alive’ radicaal anders aan en ontwikkelde een zogenaamde ‘living backdrop’. Coen: “We bouwden een ander podium direct achter ons eigen podium waarop voortdurend vanalles gaande was. En dat bedoelen we heel letterlijk”, lacht hij. “Elk nummer kreeg daardoor iets extra’s, iets unieks dat bij diens wereld paste.”

Geregisseerd door Jens de Vos (Panda Productions) en voorzien van magisch artwork van Heilemania, bevatten de DVD, Blu-Ray, CD en vinyl 15 Epica-klassiekers, favorieten van fans; evenals de allereerste live-optredens van nummers van Epica’s meest recente (8e) studio-album’Ωmega’ dat in februari van dit jaar via Nuclear Blast Records verscheen, zoals ‘The Skeleton Key’ of het waanzinnige monumentale ‘Kingdom of Heaven Part 3’.

2 NL shows: op 3-12 (Bibelot Dordrecht) en op 4-12 (Effenaar Eindhoven)


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00