Home » Face To Face – Laugh Now, Laugh Later

Face To Face – Laugh Now, Laugh Later

door marvin@rockportaal.nl
147 views 2 minuten leestijd

Face To Face is geen nieuwe naam in het punkgenre. Ze kunnen met gemak veteranen genoemd worden aangezien ze al sinds de beginjaren 90 meedraaien. In 2004 ging de groep uit elkaar maar het duurde niet lang of het begon weer te kriebelen. Dat heeft geresulteerd in het zevende studioalbum van de heren uit Californie. Weliswaar is het niet de zelfde bezetting als toen, de muziek lijdt er in ieder geval niet onder.
Het nieuwe album, Laugh Now, Laugh Later is uitgebracht bij People Like You Records. Het heeft negen jaar geduurd maar dan heb je ook wat. De mannen hebben blijkbaar alle energie erin gestoken want op deze plaat klinkt de groep als herboren. Naar mijn bescheiden mening is dit zelfs één van de betere albums die ze hebben uitgebracht. De eerste song is “Should Anything Go Wrong” en hakt er in. De (pop)punkers laten er geen gras over groeien dat ze terug zijn. De herkenbare sound pakt je vanaf nummer één en laat je elf nummers lang niet meer los. Wat me vooral opvalt zijn de mooie vocalen van zanger Trevor Keith. Nergens wordt het echt schreeuwerig wat het luisteren erg aangenaam maakt.
De nummers klinken gevarieerd en hebben een hoog meezinggehalte. Precies wat wat we van de heren gewend zijn. De nummers zijn kort, energiek en vervelen geen moment. Ik denk dat dit een van de betere “wederopstandingen” is sinds tijden. Echter zo klinkt de muziek zelf niet. Het sterke punt van deze band is dat ze geen nieuwe weg inslaan maar juist wederom doen waar ze goed in zijn. Ook al heeft de band andere muzikanten in de gelederen, de sound was en is hetzelfde gebleven. Enige nummer dat mij iets ongemakkelijk overkomt is “What You came For.” Deze song past op de een of andere manier niet helemaal ertussen. Neemt niet weg dat de song uitstekend uitgevoerd is. Er schijnen ook twee bonustracks te zijn maar die heb ik helaas niet op mijn exemplaar kunnen vinden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00