Home » KoRn – 013 (Tilburg) 26/06/2011

KoRn – 013 (Tilburg) 26/06/2011

door admin
220 views 4 minuten leestijd

[singlepic id=10946 w=320 h=240 float=right]Het belooft vanavond een mooie avond te worden in een uitverkocht 013. De nu-metal-band KoRn zal acte-de-présence geven met in het voorprogramma respectievelijk Stillwell en Dead Men’s Curse. In de parkeergarage zijn diverse Duitse en Belgische auto’s met KoRn-stickers te vinden. Als ik binnenkom is de zaal nog maar voor een derde gevuld, maar de ervaring leert dat dit bij het hoofdprogramma wel anders zal zijn.

[singlepic id=10920 w=320 h=240 float=left]Zoals gezegd mag Stillwell de avond openen. Deze band wordt gevormd door rapper Q-Unique, gitarist Reginald “Fieldy” Arvizu van KoRn, bassist Pablo “Spider” Silva en drummer Wuv van P.O.D. Het eerste album van de band, Dirtbag, is dit jaar uitgekomen en belooft veel goeds. De muziek is een combinatie van nu-metal en reggae, en heeft veel weg van de muziek van Life of Agony en P.O.D. Tijdens het optreden vult de zaal zich snel en het publiek reageert enthousiast op het optreden. Wanneer de band het nummer ‘Boom’ van P.O.D. speelt gaat er gejuich op in de zaal. Eindelijk een nummer dat iedereen kent. Het lijkt erop dat gitarist Fieldy zich inhoudt zodat hij nog energie overheeft voor zijn optreden met KoRn later vanavond. Al met al een goed optreden dat goed aansluit bij de hoofdact.

[singlepic id=10940 w=320 h=240 float=right]Mark Weerts, Serve Olieslagers, Geert Kroes en Jaap Lagerweij van Dead Men’s Curse (DMC) lijken in het begin nog even aan de hoeveelheid publiek te moeten wennen en ook het geluid klinkt niet zoals het zou moeten klinken. Maar je kunt zien dat ze zich tijdens het optreden steeds meer op hun gemak gaan voelen waardoor ze meer een geheel vormen. De muziek is te omschrijven als zware, soms up-tempo rock met melancholische refreinen en scheurende gitaarsolo’s. De energie straalt er vanaf. Het publiek lijkt tevreden en beloont de band met een luid applaus na afloop van het optreden. We zullen DMC zeker nog vaker gaan zien en horen.

Zodra de aparte maar mooie microfoon van zanger Jonathan Davis wordt uitgepakt begint het publiek om zijn favoriete band te roepen. Meestal laat de hoofdact op zich wachten maar KoRn begint op tijd.  Ze laten er geen gras over groeien en beginnen meteen met hun eerste hit “Blind”. De hele zaal gaat uit zijn dak. Heel Tilburg zal weten dat KoRn vanavond in 013 speelt.

Niet alleen de microfoon is mooi vormgegeven, ook het drumstel van Ray Luzier ziet er bijzonder uit. Hij laat regelmatig in een solo zien en horen wat hij met dit drumstel en zijn stokjes kan. Fieldy speelt nu, in tegenstelling tot bij Stillwell, bas in plaats van gitaar en hij lijkt hiermee meer in zijn element. Zijn snaren zijn fluorescerend en dat ziet er cool uit. De band wordt ondersteund door twee andere mannen, een op gitaar en de ander zorgt voor de geluidseffecten.

[singlepic id=10948 w=320 h=240 float=left]Het blijft mooi om Jonathan met een doedelzak het podium op te zien lopen en daarna de eerste noten van het nummer ‘Shoots and Ladders’ inzet. Het publiek reageert op alles wat de band doet en de aandacht verslapt dan ook geen moment. De ene hit volgt naar de ander, het geluid is goed en KoRn heeft duidelijk veel plezier in het optreden. Ondanks het verbod wordt er toch gecrowdsurft en regelmatig worden er “gewonden” afgevoerd vanuit de moshpit.

Na een korte pauze geeft KoRn nog een toegift die begint met “Falling Away From Me”, gevolgd door een medley met o.a. Coming Undone, We Will Rock You (Queen), Twisted Transistor, Make Me Bad, Thoughtless en Did My Time. De medley wordt afgesloten met  ‘Y’all Want A Single’ wat tevens na anderhalf uur het einde is van een geweldige show! KoRn is wat mij betreft nog steeds de beste nu-metal band van de wereld.

[nggallery id=891]
[nggallery id=892]
[nggallery id=893]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00