Home » Simple Plan – Get Your Heart On!

Simple Plan – Get Your Heart On!

door marvin@rockportaal.nl
103 views 2 minuten leestijd

De Canadese poppunkband Simple Plan is alweer toe aan het vierde studioalbum. In totaal hebben ze zeven albums uitgebracht aangezien ze driemaal een live-album hebben uitgebracht. Op zich een goede staat van dienst. Voorafgaand aan dit album had de band “Can’t Keep My Hands Off You” al als een cadeautje gegeven aan de fans.
De eerste single van het album is “Jet Lag” dat samen gezongen wordt met Natasha Bedingfield (kent u die nog?) en is inmiddels radio 3FM megahit geweest. Het nummer is ook in het Frans opgenomen met Marie-Mai. Ook stonden ze op deze editie van Pinkpop. Wat kan ik zeggen Simple Plan is terug! Was het derde album door persoonlijke omstandigheden van de bandleden nogal duister, ditmaal is het een opzwepend en vrolijk album geworden dat bol staat met samenwerkingen met andere artiesten zoals Rivers Cuomo van Weezer (wat overigens één van de betere nummers is) en Alex Gaskarth van All Time Low. Daarnaast staat er ook een nummer op met de Canadese/Somalische rapper K’Naan.
Wat Simple Plan ons brengt is niets nieuws. Wel brengen ze wederom pakkende poppunkmelodieën die goed in het gehoor liggen. Waar soortgelijke bands soms de fout in gaan doet Simple Plan het wel goed. Ze proberen diversiteit aan te brengen in hun nummers. Dit uit zich onder andere in de pianoballad ‘Gone Too Soon’ en de reggae-invloeden op Summer Paradise. Wat ook een leuk detail is, is dat het laatste nummer ‘This Song Saved My Life’ helemaal door de fans geschreven is.
Simple Plan is helemaal terug. Of dit album net zoveel hitpotentie heeft als de voorgaande albums weet ik niet maar met het zomerse geluid en het aantal gastmuzikanten moet dat wel goed gaan komen. Het is niet allemaal even boeiend en nieuw maar dit zal de band geen fans gaan kosten maar hiermee zullen ze helaas ook geen nieuwe fans mee winnen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00