Home » Fall Of Man – Hallways And Doors

Fall Of Man – Hallways And Doors

door Edwin Knip
81 views 2 minuten leestijd

Een oudere EP die opnieuw onder de aandacht wordt gebracht in de aanloop naar het nieuwe album.
In 2009 wordt de band opgericht door drummer Mike Lane en gitarist Giovanni Barile. Al snel voegt bassist Ben Reiss zich bij de twee jeugdvrienden. In 2012 voegt zangeres Erica Barile zich bij het drietal en is de band compleet. In 2013 verlaat Reiss de band en wordt er in Dan Scala een vervanger gevonden. De band speelt stevige hardrock, geïnspireerd door onder andere Tool en Black Sabbath. De heldere vocalen van Barile zorgen voor een lekkere balans tussen muziek en zang. Melodisch en hard volgen de nummers elkaar op met hier een daar een dreigende gitaar riff.
Hallways And Doors is een lekkere opener, een uptempo rocknummer. Lullaby is wat dreigender en heftiger, er wordt langzaam naar een climax toe gewerkt, die komt in het midden in de vorm van een kakafonie van geluid. Leave Me Alone is een rock nummer oude stijl, met een stampend ritme en een duidelijke boodschap. Met een rustige piano intro wordt het nummer Glory ingezet, waarna al snel een stevige, harde gitaarpartij de regie overneemt. Trage riffs zorgen voor een langzamer tempo dan het voorgaande nummer. Het laatste nummer van het zes nummers tellende mini album is Suddenly. Muzikaal bouwt het nummer zich op naar een stevig rocknummer terwijl in eerste instantie de serene vocalen van Barile op de achtergrond blijven, maar gaandeweg horen we de prettige stem Barile de boventoon voeren.
Met zes uitstekende nummers is dit een lekkere EP boordevol muziek die aandacht vraagt, en krijgt. Het is een EP die ook na drie of vier keer luisteren niet gaat vervelen. Het wachten is nu op het nieuwe album dat nog dit jaar opgenomen gaat worden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00