Home » Manora – Dreamshapes

Manora – Dreamshapes

door Edwin Knip
105 views 1 minuten leestijd

Female fronted melodische metal uit Nederland.
Manora heeft na diverse wisselingen vanaf eind 2016 een stabiele bezetting met gitarist Ivo Visser, toetsenist Arthur Stok, drummer Tijn Scholte en bassist Tomasz Kisielewicz. Het viertal muzikanten wordt vocaal ondersteund door zangeres Mirte van der Ham. Van der Ham heeft een heerlijke heldere en krachtige stem. In vijf nummers presenteert de band zich aan de wereld. Het album opent met het titelnummer. Met rustig toetsenwerk wordt een mooie intro neergelegd waarna het tempo omhoog gaat. Een melodisch nummer over gedachtenspinsels en hoe iedereen zijn eigen demonen in zijn of haar gedachten bestrijdt.
Endgame opent mooi bombastisch met symfonische klanken. Van der Ham weet de muziek te temmen met haar stem en drukt met haar hoge uithalen nog even een duidelijke stempel op het nummer. Het nummer verhaalt over strijd en honger, gevaren die we moeten bestrijden. Meteen vanaf het begin zit Beacon Of Hope in een hogere versnelling. Stevige drumslagen en een snelle riff stuwen het nummer voort. Mooi hoge vocalen van Van der Ham die laat horen dat ze haar stem goed onder controle heeft. Er volgt een mooie mix met de grunt van Mark Rog, die op dit nummer als gast mag meedoen. De nummers zijn allemaal een mix van sferische mysterieuze melodielijnen, strakke bas- en drumpartijen doorweven met sterke gitaar riffs.
Een meer dan uitstekend product waar de band zich van haar beste kant laat horen. Deze allereerste kennismaking smaakt naar meer. En het goede nieuws is dat er ook live shows aangekondigd zijn.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00