Home » Grande Royale – Breaking News

Grande Royale – Breaking News

door Edwin Knip
112 views 1 minuten leestijd

Stevige ongecompliceerde rock uit Zweden.
Na twee albums in eigen beheer uitgebracht te hebben, tekent Grande Royale voor een deal bij The Sign Records. Het derde album Breaking News komt in augustus uit en staat vol stevige rocknummers. Tien korte nummers met een totale speelduur van iets boven het half uur. Tien nummers uitgevoerd zonder poespas en technische trucs. Het album wordt geproduceerd door Nicke Andersson die volgens de band op het moment van opnemen zeer obsessief beïnvloedt was door Lynyrd Skynyrd. Een obsessie en interesse waar de band zich helemaal in kon en kan vinden. Het resultaat mag er dan ook zijn, lekkere gitaarrock en pakkende melodielijnen.
Vanaf opener Know It All tot aan afsluiter I’m On The Loose presteert de band telkens op hetzelfde niveau. Het ene nummer is iets sneller of heftiger dan het volgende nummer zodat er ook gezorgd wordt voor de nodige variatie op het album. De single R’n’r Business is uitgebracht om het album te promoten. Het is een album dat een luisterbeurt verdiend, en zeker meer dan één. Een bespreking van het album dient net als de muziek te zijn, kort en krachting.
De band is ook live te zien in het najaar van 2017 als een korte toer volgt door Spanje, Frankrijk en Duitsland. Tenslotte moet er nog even vermeldt worden dat er twee soorten vinyl in omloop gebracht zijn, een rode en een zwarte.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00