Home » Fearful Symmetry – The Difficult Second

Fearful Symmetry – The Difficult Second

door Edwin Knip
243 views 2 minuten leestijd

Een mooi gevarieerd album van het Britse progressieve muziekproject Fearful Symmetry.

De band speelt een mix van vroege klassieke prog, rock, corssover, klassiek, jazz en wereldmuziek. De nummers zijn gecomponeerd door multi-instrumentalist Suzi James. Zij produceerde, mixte en masterde het album. Naast James zijn op het album zangeres Yael Shotts en drummer Sharon Petrover te horen.

Dit tweede album van de band laat zich lekker luisteren. Goed in het gehoor liggende melodieën en een grote variatie in stijlen. Het hele album duurt een uur en trapt af met het melodische Mood Swings And Roundabouts. Een nummer met een refrein dat zich als een oorwurm in je hoofd nestelt. Hierna volgt het instrumentale The Difficult Second waar de gitaarpartijen wat meer naar voren komen. Een fijn progrock nummer dat geen moment verveelt en waar piano en gitaar een virtuoos muzikaal tweegevecht leveren.

Light Of My Life is een catchy nummer, een eerbetoon aan iedereen die we de afgelopen jaren verloren hebben, en niet alleen aan COVID19. Dit nummer herinnert de muzikanten die heen zijn gegaan en waar we alleen nog de muzikale herinneringen van hebben overgehouden. Een indringend nummer met een mooie tekst.

Shifting Sands is ook een instrumentaal nummer met sterke invloeden uit het Midden Oosten waarbij Shotts de bijbehorende vocale interpretaties voor haar rekening neemt. The Song Of The Sirens, gaat het over Griekse mythologie of op sex beluste roofdieren? Een nummer dat James in eerste instantie schreef voor een jaren tachtig rockband. Het nummer is enigszins aangepast en opnieuw opgenomen.

Sandworm, in eerste instantie een instrumentaal nummer waar James twee jaar geleden tekst aan toevoegde. Met de film Dune in het achterhoofd heeft dit nummer geen verdere uitleg nodig. Overbodig om te melden dat James fan is van de serie Dune.

Na zestig minuten intens luistergenot kan ik niet anders concluderen dat dit een afwisselend, interessant en uitermate sterk album is dat zeker de moeite waard is om naar te luisteren.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00