Home » Ronnie Romero – Raised On Heavy Radio

Ronnie Romero – Raised On Heavy Radio

door Edwin Knip
643 views 1 minuten leestijd

Iedereen herinnert zich de nummers uit zijn/haar jeugd die je je hele leven meedraagt met een daarbij behorende herinnering.

Op zijn nieuwe album eert Romero helden uit de muziekwereld. Covers van Ozzy Osbourne, Black Sabbath, Judas Priest, Iron Maiden, Accept, Deep Purple, Metallica en meer. De muzikale ondersteuning komt van gitarist Jose Rubio, bassist Javi Garcia, drummer Andy C en toetsenist Alessandro Del Vecchio. Stuk voor stuk muzikanten die al langere tijd meedraaien.

De nummers op het album zijn stuks voor stuks klassiekers die iets speciaals voor Romero betekenen en die hem geholpen hebben in het vormen van zijn eigen stijl. In aanloop naar de release van eerste solo debuut album met eigen nummers, is dit een speciaal gebaar richting zijn fans.

Het album bevat niet alleen bekende nummers als Turbo Lover (Judas Priest), Hallowed Be Thy Name (Iron Maiden) en No More Tears (Ozzy Osbourne). Ook minder bekende nummers als The Shining (Black Sabbath) en Metal Daze (Manowar) komen voorbij. Van het nummer Turbo Lover staan er zelfs twee versies op het album.

Muzikaal gezien staat het album als een huis, de nummers zijn niet een exact kopie maar als Hallowed Be Thy Name bijvoorbeeld weet ingezet, weet je welk nummer het is. Ook de hogere tonen van The Shining, origineel door Tony Martin gezongen, zijn geen probleem voor Romero. Zelfs het moordende tempo van Metallica’s The Four Horsemen is geen probleem voor de band. Stuk voor stuk goede covers waarbij Romero duidelijk zijn eigen stempel op de uitvoering heeft gedrukt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00