Home » Issa – Lights Of Japan

Issa – Lights Of Japan

door Edwin Knip
431 views 1 minuten leestijd

Een spiksplinternieuw album van de Noorse Issa Oversveen staat altijd garant voor een flinke portie melodische rock.

En ook nu wordt de luisteraar op zijn/haar wenken bediend. De nummers zijn stevig en melodisch en schuren hier en daar aan tegen het genre poprock, maar daar zijn de nummers net niet catchy genoeg voor. Oversveen werkt zich door de nieuwe nummers heen met hoge uithalen en melodische zangpartijen. Voor de productie tekent Michele Guaitoli die ook albums van Visions Of Atlantis, Kaldia en SheWolf produceerde. Niet alleen is Guaitoli zangeres van Visions Of Atlantis, ze kan ook gitaar en bas spelen.

Op het album zijn drie gitaristen werkzaam die afwisselend tekenen voor een apart benoemde gitaarsolo. Zowel Robby Lucket als Michele Guaitoli tekenen voor een groot aantal solo’s, respectievelijk vijf en vier. De gitaar solo in I’ll Give You My Heart wordt gespeeld door John Michell, de saxofoonsolo in Moon Of Love is van Giovanni Barbetta. De muzikale begeleiding bestaat verder uit gitarist Marco Pastorino, toetsenist James Martin en drummer Marco Andreetto.

De nummers op het album klinken opgewekt en helder, frisse rock om het maar eens zo te zeggen. In vrijwel elk nummer zit een opzwepend tempo, ballads slaat Issa voor deze keer over. De combinatie van toetsen, gitaar en ritme sectie is in elk nummer goed bedacht. Er zijn geen extreme hoogtepunten op het album, het is gewoon lekkere recht-toe recht-aan rock. Een leuk album voor de gemiddelde liefhebber die dan ook niet teleurgesteld gaat worden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00