Home » Jenner – To Live Is To Suffer

Jenner – To Live Is To Suffer

door Edwin Knip
244 views 2 minuten leestijd

Een oud album opnieuw. Het debuut album van Jenner dateert alweer uit 2017 en wordt nu opnieuw uitgebracht als logisch gevolg van een nieuwe platendeal.

Het album werd in 2017 uitgebracht door het Franse label Inferno Records, na het tekenen van een contract met Fighter Records in oktober 2022 werd besloten om het album een re issue te geven. Zes jaar oud en toch geven de acht nummers een goede weergave van wat je mag verwachten van deze drie Servische dames. In 2014 begon de band als kwartet en werd de setlist gevuld met covers van bands als Agent Steel, Megadeth, Overkill, Judas Priest en Anthrax.

De band begint eigen nummers te schrijven en werkt ondertussen gestaag door aan het polijsten van haar eigen muzikale kunnen. De nummers worden harder, en sneller. De acht nummers op het debuut album geven precies die tomeloze energie weer die het publiek telkens weer ondervindt bij live shows. De totale oplage van het album wordt binnen een paar jaar verkocht. Nadat de band het album heeft gepromoot in Servië en nabij gelegen regio’s komen er veranderingen in de samenstelling van de band en gaat deze als trio verder.

In maart 2020 komt de EP The Test Of Time, het zal de laatste release voor Inferno Records zijn. In juni 2021 released de band de cassette Demo 2015 in een gelimiteerde oplage, uitgegeven door Burning Sun Records, dat in in Hongarije gevestigd is. De cassette bevat twee demo nummers plus een live versie van één van de nummers.

Nu heeft de band een nieuwe platendeal en gaat zich voorbereiden op hun tweede album. Tot die tijd zullen we het nog even moeten doen met het zes jaar oude debuut album. Een album dat vol staat van razendsnelle gitaar riffs, beukende drums en scherpe vocalen. Het hele album duurt nog geen veertig minuten maar na afloop moet je als luisteraar wel even bijkomen van het oorverdovende geweld dat de dames weten voor tte brengen.

Vanaf de eerste tonen van Factory Of Death tot de laatste noot van Opened (On The Table) is dit een enerverend en intrigerend album. Als Jenner de hier ten gehore gebrachte energie mee neemt op het podium, gaat gegarandeerd het dak eraf. Een must voor de liefhebber van trash metal.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00