Home » Old Man's Riot presenteert nieuwe single

Old Man's Riot presenteert nieuwe single

door Maurice van der Zalm
794 views 2 minuten leestijd

Na 3 jaar corona-ellende en de wisseling van een nieuwe zanger Old Man’s Riot weer wat van zich horen. Hun laatste wapenfeit in de vorm van Come Back To Me staat online. De eerste uit een serie van vier die ze met de nieuwe zanger Martin van der Donck hebben opgenomen.  In de eerste vijf dagen staat de teller al op meer dan 1000 views, maar dat kan natuurlijk nog veel beter ! 

Voor diegene die de band nog niet kennen. Old Man’s Riot speelt een aantrekkelijke mix van stijlen, zoals hardrock, stonerrock, progrock en metal met kenmerkende heavy grooves en laat ruimte voor atmosferische passages en melodie. De vocalen zijn melodieus en aanstekelijk, waardoor Old Man’s Riot toegankelijk is geworden voor een breder publiek.

Voor de oplettende lezer is de naam Old Man’s Riot enkelvoud die synoniem staat voor de diverse gedachtespinsels van een oude ziel die terugkijkt op verdrietige, agressieve, maar ook euforische gebeurtenissen in zijn leven die zijn innerlijke rel veroorzaken. De teksten laten geen onderwerp ongemoeid, waarbij een soms moeilijk te vatten grens wordt opgezocht en soms overschreden. De luisteraar wordt een alternatief perspectief geboden.

De bandleden laten zich inspireren door verschillende stijlen muziek, waardoor er een interessante cocktail is ontstaan. Denk aan bands als Alter bridge, Audioslave en Velvet Revolver, maar ook Muse en Bowie hebben hun invloed in de knallende, eigenzinnige en sferische rock van Old Man’s Riot die je hart sneller laat kloppen.

Met meer dan 50 shows op de lijst weet Old Man’s Riot elke keer weer een spetterende liveshow neer te zetten. De energie die Old Man’s Riot geeft is aanstekelijk en gaat je te pakken krijgen. En niet alleen op indoorpodia; Old Man’s Riot knalde ook op verschillende festivals zoals Schollenpop, Babypop, Surfrock en het Koningsdagfestival in Baroeg Rotterdam. Het motto “We play heavy rock and we’re not afraid to show it.” is zeker niet overdreven.

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00