Home » Ser – In Fade Of Memories

Ser – In Fade Of Memories

door Edwin Knip
490 views 2 minuten leestijd

Atmosferische black metal van de Amerikaanse artiest Ser.

Het is vrijwel onmogelijk om iets te vinden over de artiest Ser. Goed, er is een bandcamp site, maar daar staan foto’s op, en uiteraard muziek. Maar geen bio of achtergrond informatie. Volgens het begeleidend schrijven heeft Ser al negen albums uitgebracht. Zes daarvan kwamen in 2013 uit, de andere drie in 2014, en uitsluitend digitaal. Hierna zou het project Ser opgaan in de depressive metal act Sadness.

Het label Northern Silence uit Duitsland is voornamelijk gespecialiseerd in nihilistic black art. Zij komen achter het bestaan van het album In Fade Of Memories en besluiten het uit te geven in een fysieke vorm. Volgens het label is dit de perfecte soundtrack voor donkere, eenzame nachten op verloren gewaande plaatsen. Het hele album duurt ruim drie uur en is overwegend instrumentaal. Hier en daar komen kreten en flarden van stemmen voor, maar onverstaanbaar en puur ter ondersteuning van de minimalistische muzikale omlijsting.

Nummers langer dan tien minuten zijn meer regel dan uitzondering op dit album, dat uitgebracht zal worden als een set van drie cds. Voor het artwork wordt een prachtige foto van Self-inflicted Photography gebruikt. Met toestemming van de artiest komt er nu, negen jaar na de eerste, digitale, release een fysiek album.

De muziek is somber, minimalistisch en treurig. Het geheel schept een beeld van een desolate plek waar alle hoop vervlogen is. Het is overweldigend en tevens enorm bedreigend. Ondanks de lengte van het gehele album blijft het boeien. Het is telkens afwachten welke richting Ser nu weer op gaat. Een terechte keuze om dit album voor een breder publiek toegankelijk te maken.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00