Home » Winter Willow – Existentiell Vånda

Winter Willow – Existentiell Vånda

door Jordy Weustenraad
335 views 2 minuten leestijd

Het in Zweden opgerichte Winter Willow richtte zich in de beginfase op de Noorse 90’s LO-FI Black Metal sound. Op deze eerste release is het geluid echter nogal veranderd en is er een Post-Rock geluid neergezet met invloeden uit de Zweedse DSBM scene. Als groot liefhebber van laatstgenoemd genre heb ik hoge verwachtingen van dit debuutalbum.

Het album wordt rustig geopend met gitaarspel dat uiterst triestig aandoet. Gelijk wordt mij duidelijk dat dit een duister album gaat zijn. Het geheel is Zweedstalig aan elkaar gesproken om zo het album in te luiden. Het verdere geluid dat volgt op dit album is erg melancholisch en meeslepend. Waar normaal pijnlijke kreten zijn intrede doen in dit genre, zijn het hier vooral kreten van wanhoop. De intieme stem geeft een gevoel van leegte af, wat samen met de soundscaping op dit album zorgt voor kippenvel. Harde stukken worden afgewisseld met rustige passages die voorzien worden van spoken word. De constante opbouw in de nummers zorgt ervoor dat het geheel spannend blijft. Eveneens wordt de boodschap zeer goed overgebracht en is de depressieve sound erg herkenbaar.

Het overgrote deel is Post-Rock maar Kosmisk Psykos geeft een wat meer Post-Black Metal approach af dankzij zijn harde riffs en de verandering van screams. De krijsen komen uit zijn tenen en de emotie is niet alleen hoorbaar maar ook nog eens te voelen. Iets wat fundamenteel is voor dit genre wat mij betreft. De monotone gitaren zorgen voor het herkenbare Post-Rock geluid, maar op Medvetet Olycklig is er wonderbaarlijk genoeg zelfs een stukje pure Rock ’n Roll te horen. Dit komt de veelzijdigheid van het album erg ten goede. Het heeft met vlagen wat weg van Psychonaut 4 en Thy Light en als groot fan van die bands is dat een mooi compliment.

Dit is zeker geen release voor iedereen, maar voor mensen die graag wat triestige, depressieve en wanhopig muziek door de trommelvliezen laten vliegen is dit perfect. De muziek is als een trip die je meeneemt op reis naar een duistere plek hier ver vandaan. Gek genoeg is het ook zeer ontspannende muziek waarin je geheel kan wegvaren. Al met al een divers album en een ware toevoeging binnen het genre. Een absolute aanrader die het aanschaffen waard is. De fysieke release komt dan ook later deze maand uit en is er één die hier in de kast hoort.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00