Home » Feradur – Parakosm

Feradur – Parakosm

door Xander Pas
197 views 1 minuten leestijd


Parakosm is de nieuwe EP van Feradur. Deze Melodic Death Metal band uit Luxemburg bracht eerder al 2 albums uit, al was dit mijn kennismaking met de band. Vanaf de opener is dit al een fijne EP om naar te luisteren.
De EP opent met Midas Materia Prima, een melodieus nummer met schreeuwende vocalen. Feradur heeft hiermee een goede EP-opener gekozen, aangezien het al meteen een idee geeft van de kwaliteiten die de band heeft. Daarnaast begint het met een instrumentaal intro stukje wat het een goed begin maakt. Het tweede nummer, Crest of Betrayal, heeft fijnere vocalen, waar het vorige nummer vooral bij de instrumentalen goed tot zijn recht kwam.
Het derde nummer, Saviours, heeft een lekker ritme wat goed gecomplimenteerd wordt door de vocalen van zanger Mario Hann. Naast het ritme, heeft dit nummer ook nog eens fantastische riffs. Dit gevolgd door een ander nummer met een goed ritme, waar de drums mij vooral opvallen. Het nummer Tetsuo begint met een fijn gitaargeluid wat samen met de drums een geheel lijken te vormen. De instrumentalen en de vocalen gaan gedurende het hele nummer erg goed samen, dit is daarom het hoogtepunt van de EP.
Tot slot hebben we het langste nummer op de EP, Host of the Nightmare. Het nummer begint met een gesproken stukje gevolgd door een instrumentale intro. Vanaf het moment dat de vocalen beginnen lijkt het nummer een beetje een mix van black- en death metal te worden. Dit komt doordat er van beide genres vocalen stijlen worden toegepast. Als groot black metal liefhebber was dit een aangename verassing.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00