Five Finger Death Punch – 013 (Tilburg) 19/06/2017

Men sprak er schande van, wat was het een slechte show van Five Finger Death Punch. Ook Rockportaal was er bij en kwam zwaar teleurgesteld de zaal van 013 uit. Bezoekers deden hun beklag en kregen gehoor van de band. Een week na de teleurstellende show keert Five Finger Death Punch terug naar Tilburg voor een gratis goedmaakshow. Worden de oude wonden geheeld?
Ook voor vandaag is er geen kaartje meer te krijgen. Bezoekers die bij de dramatische show in 013 waren hebben de mogelijkheid gekregen om een gratis kaartje te reserveren en de overgebleven tickets waren ook binnen een minuut vergeven. De fans geven de band dan ook graag nog een kans. Net zoals een week eerder staat er een rij bij 013, maar die is niet zo lang lang als een week ervoor. Hierdoor krijgen we nu wel de tijd om het voorprogramma te kunnen zien.
Het voorprogramma wordt vandaag verzorgd door Present Danger. De band uit Kaatsheuvel kennen wij als Rockportaal voornamelijk uit het coverbands-circuit. Present Danger staat bekend als een Metallica-coverband, maar vandaag put de band uit eigen materiaal. Aan enthousiasme geen gebrek en we zien een formatie die straalt van oor tot oor. Coverbands spelen niet vaak op het grote podium van 013 en spelen voor een uitverkochte zaal. Present Danger staat dan ook in een compacte setting op het podium en krijgt het publiek al snel met zich mee. Het laten meezingen van gedeeltes van een nummer is dan ook green probleem en de stemming komt er meteen in. Er is dan ook niks mis met het eigen materiaal van Present Danger, maar een cover van Metallica had best gemogen….
Met veelal dezelfde bezoekers ontstaat ook dezelfde humor in de zaal. Zo scandeert de zaal op dezelfde wijze de bandnaam Five Finger Death Punch en mag ook “meezinger” Bier & Tieten niet ontbreken. Iedereen heeft zin in de goedmaakshow en dat mag ook gezegd worden van Five Finger Death Punch. De metalband uit Las Vegas gaat vol verve van start en ziet de nieuwe frontman Tommy Vext over het podium heen stuiteren. Wie niet anders zou weten denkt dat Tommy al jarenlang de zanger is van Five Finger Death Punch. De setlist is vrijwel hetzelfde zoals een week ervoor, maar nu zien we een band die er echt zin in heeft. Lift Me Up en Never Enough worden voluit meegebruld en het publiek gaat uit z’n dak. Natuurlijk excuseert de band zich voor de vorige show, men weet dat ze iets goed te maken hebben. Zanger Tommy gaat op een grappige wijze om met zijn invalbeurt. Een week ervoor grapte hij nog met de woorden: “Hi, I’m Tommy, I’m on vacation” en vandaag spreekt hij de woorden:  “Hi, I’m Tommy, I’m not on vacation anymore, I got a job”. Een betere manier om de situatie te omschrijven is er niet. Of zoals ze zelf zingen: Wash It All Away!
Het publiek krijgt waar men recht op heeft, een regelrechte harde rockshow. Natuurlijk is er wel een verschil te horen tussen zanger Tommy en Ivan. Ivan is een zanger met een wat cleaner stemgeluid en betere zang, maar daarentegen is Tommy een veel energieker persoon. Als een gorilla springt Tommy op en neer en zoekt alle randjes van het podium op. De rest van de band speelt ook vol vuur en wie niet bij de eerste show in 013 was kan bijna niet indenken dat het eerder zo is misgegaan. Five Finger Death Punch is in topvorm en jut het publiek op om een circlepit te vormen. En dat laat een vol 013 zich niet nog een keer zeggen, een gigantische pit ontstaat in het midden van de zaal. De sfeer zit er dan ook goed in en de kelen gaan wijd open om Burn MF mee te brullen.
Een uur lang speelt Five Finger Death Punch nagenoeg dezelfde setlist als een week daarvoor. Als de band het podium verlaat kijkt iedereen onbewust op zijn/haar horloge. Als ze nu terugkeren op het podium hebben ze langer gespeeld dan tijdens de dramatische show. Natuurlijk keert de formatie uit Las Vegas terug op het podium en speelt een paar nummers van het War Is The Answer-album. Ook vandaag is The Bleeding is het allerlaatste nummer op de setlist en klinkt als outro The House Of The Rising Sun, maar nu verlaat iedereen wel met een tevreden gevoel de zaal. De goedmaakshow valt dan dan ook in zeer goeden aarde en mogelijk is iedereen toch weer overtuigd om in het najaar de AFAS LIve te gaan bezoeken als de band samen met In Flames Nederland opnieuw aandoet!

Related posts

Clamm + Bruce – The Pit’s (Kortrijk, België) 17/07/2024

Pirate Metal Party (Helmond) 14/07/2024

Hellmond Open Air (Helmond) 13/07/2024