Home » Fraise – The Fifth Sun Part II

Fraise – The Fifth Sun Part II

door Edwin Knip
453 views 1 minuten leestijd

Het zesde album dat deze Zweedse power metal band uitbrengt, en een vervolg op het in 2020 verschenen The Fifth Sun Part I.

Net als voorgaande vijf albums wordt ook dit album in eigen beheer uitgebracht. Zanger Steven Montaya, gitarist Fredrik Falkerstedt, toetsenist Dennis Fransson, bassist Fritz Mullweizer en drummer Patrick Fransson houden blijkbaar graag zelf de touwtjes in handen.

In de elf nummers op het album zijn invloeden te horen van onder andere Judas Priest en Helloween. Het album voegt melodieuze rock samen met een hoop energie. Volgens de band zelf is dit album hun magnum opus, een bewijs van hun ontwikkeling op muzikaal en artistiek gebied.

Nummers als Take Your Time en Outcast worden razendsnel gespeeld. Hoge uithalen, roffelende drums en energiek gitaarspel leveren een boeiend geheel. De band is behoorlijk consistent in de uitvoering van de nummers al is er wel ruimte voor wat ludieke uitstapjes. Zo begint Nightmare heel rustig met een geluid dat zo maar uit een ouderwets muziekdoosje zou kunnen komen.

Zowel tekstueel als instrumentaal levert de band en sterk album af. Ruim drie kwartier muziek waarbij nauwelijks tijd is voor een adempauze. Ik ben benieuwd hoeveel energie de band live de zaal in weet te brengen. Op de website staan geen tourdata, voorlopig moeten de liefhebbers het met dit album doen. Ga dit luisteren!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00