Home » Freedom Fuel – Happy People

Freedom Fuel – Happy People

door Edwin Knip
116 views 2 minuten leestijd

Een verassend rock album uit Finland met Britpop en garage invloeden.
Het debuutalbum van dit Finse trio heeft niet lang op zich laten wachten, de band  werd in 2015 opgericht en in juni 2016 begonnen de opnames voor het eerste album in de Magnusborg Studios onder leiding van producer Jukka Puurula. De band bestaat uit zanger/gitarist Teemu Holttinen, bassist Henri Fagerholm en drummer Sami Ojala. Samen weten ze een enorme gedrevenheid en een grote hoeveelheid energie te bundelen. Het album opent sterk met Leave It Behind, een nummer dat behoorlijk richting de Britpop gaat. Holttinen heeft een prettige stem om naar te luisteren en dankzij een slim geschreven melodielijn ligt het nummer direct al lekker in het gehoor.
Dirt In The Ground is het volgende nummer, iets trager en slepender gespeeld. Let Them Go heeft een lekkere gitaar drive en een behoorlijk uitgesproken tekst. De boodschap van het nummer is, niet te veel aandacht aan de ander schenken, laat gaan. Daarna volgt de vraag die iedereen bezig houdt, in Good Intentions.  Plaveien goede bedoelingen inderdaad de weg naar de hel? Ook dit is weer een nummer dat zich in je hoofd nestelt om daar heel lang te blijven hangen. Ghost Before Me is een nummer waarop het trio het even rustig aan doet, even een pas terug. Het album wordt afgesloten met het atypische MOTPFE, een nummer dat een bundeling is van stevige gitaarsolo’s, geluidseffecten en onlogische melodieën.
Dit is een album dat zeker geen miskoop is. In tien nummers, verdeeld over ruim drie kwartier, weet Freedom Fuel een mooi visitekaartje af te geven. Deze nummers verdienen tijd om beluisterd te worden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00