Deze van origine Rotterdamse black metal band heeft sinds enige tijd de satanstempel opgericht in Tsjechië. Al zo’n dertig jaar actief weten de fans al precies wat ze kunnen verwachten. Maar voor wie het nog niet weet leg ik het even uit.

Vanaf de eerste kerkklok weet je al welke richting dit op gaat. De daarop volgende raspende keelklanken en ijzige, trage riffs slepen je onvermijdelijk  mee naar de duistere kant van de ziel. De wat meer uptempo, vuistpompende riffs geven je gelukkig even wat lucht. De distortion klinkt zo rauw en ongepolijst dat het soms wel een beetje pijn doet aan de oortjes. Rauw, Satanischm, sinister en smerig is dit het type black metal dat zo uit de jaren negentig lijkt te zijn getrokken. In die zin zijn de invloeden van de tijd waarin de band werd opgericht nog steeds duidelijk terug te horen. Denk aan Hellhammer, Bathory en Mayhem.

Naargeestig, trve as fvck en compromisloos is dit geen plaat voor liefhebbers van hipster black metal of blackgaze. Voor hen die trouw zijn aan de tweede golf van het genre is het echter ongetwijfeld een genot.