Home » Gifter – Gifter

Gifter – Gifter

door carola@rockportaal.nl
125 views 2 minuten leestijd

Gifter - GifterHet debuutalbum is altijd spannend voor een jonge band. Kun je laten zien wat de stijl is van je band of komt er veel kritiek? Is het live veel beter of juist op het album? Gifter is zo’n jonge band met een debuutalbum. Ze bestaan sinds mei 2011 en timmeren vanaf die tijd hard aan de weg. Of dit te horen is op het nieuwe album is de grote vraag.
Gifter is een band die je moeilijk in een hokje stopt. Zo horen we psychedelische klanken verworven met stonerrock.  Daarnaast hebben de nummers een dromerigheid zoals bij Pink Floyd. Gifter is absoluut een band die laat zien dat ze een eigen stijl ontwikkeld hebben en welke kant ze in de toekomst opgaan.
Iets waar je je niet van moet laten afschrikken zijn de relatief lange nummers op het album. De nummers duren gemiddeld zo’n 4 minuten met uitschieter Welcome van maar liefst 13 minuten!  Waarschijnlijk te lang voor bij een optreden, maar voor thuis goed te doen.
Het eerste nummer van het album is meteen de single My Stories.  Met dit nummer laat Gifter meteen horen wat je op het rest van het album kunt verwachten. Veel gitaarwerk met dromerige klanken tussendoor. Het afwisselend tempo zorgt ervoor dat het nummer interessant blijft en daardoor is het een erg goed nummer voor tijdens optredens.
Mijn favoriet is New Way of Living door het heerlijke tempo en het goede gitaarwerk.
Het enige nadeel van het album is dat de nummers erg veel op elkaar lijken en dit is zeker een punt waar Gifter nog aan kan werken. Al met al is het een erg goed debuutalbum waardoor we Gifter zeker vaker gaan zien en horen in de toekomst.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00