Home » Nirwana Tuinfeest – (Lierop) 04/08/2013

Nirwana Tuinfeest – (Lierop) 04/08/2013

door Wendy Steenmans
127 views 9 minuten leestijd

Nirwana Tuinfeest heeft in de loop der jaren een goede reputatie opgebouwd als gezelligste festival van Brabant. Er is voor elk wat wils te vinden aan bands en dat maakt het een fijn festival om heen te gaan. Vandaag staat de line up van Nirwana Tuinfeest vol met alleen maar tribute bands. Zoals gewoonlijk is het ook familie dag en is er voor de jongsten onder ons een speelparadijs ingericht waar zij zich uit kunnen leven. Voor een hapje, drankje en vertier wordt gezorgd zodat de ouders ook hun natje en droogje kunne scoren.
Later dan vorig jaar kom ik aan bij het festival terrein terwijl de eerste band al aan het spelen is. Het valt me gelijk op dat het al flink druk is. Hordes mensen staan al op elkaar gepakt en genieten van hun biertje.
therising-20130804-005The Rising is een Bruce Springsteen tribute band die een fijne indruk op me maken. De rauwe stem van frontman Steven en de interactie met het publiek werken goed. De band heeft zin om op te treden en hebben plezier met elkaar. Dat ze onderling een goede band hebben is goed te zien in de show die ze neerzetten. Alle bekende nummers worden meegezongen en ik zie dan ook een hoop knikkende hoofden om me heen. Het publiek vind het goed en begint wakker te worden van de afgelopen twee dagen festival. Kortom, een fijne opener voor vandaag!
letloverule-20130804-006Let Love Rule staat als tweede band op de planken. Deze Lenny Kravitz tribute bestaat uit verschillende nationaliteiten.  Dat maakt het best bijzonder om te zien hoe goed deze band op elkaar ingespeeld is. Frontman Ago Pisani lijkt als twee druppels water op de echte mister himself wat vooral bij de dames in het publiek wel het één en ander in ze wakker maakt. De band valt goed in de smaak bij het publiek en waardoor sommigen toch een stapje dichter naar het podium durven te zetten. Hier en daar zwaaien de handen ook al in de lucht en het bier vloeit rijkelijk bij de bar. De zon is ons ook vandaag weer goed gezind en met een biertje in de hand genieten van goede muziek is zeker geen straf. Het leven is goed in het Brabantse land! Het wordt me dan ook snel duidelijk dat dit een top zondag gaat worden en dat we vandaag weer gaan voor een full house!
Wanneer voor aanvang van de derde band de organisatie laat weten dat het terrein vol zit kan ik maar één ding bedenken, Nirwana Tuinfeest flikt het weer! Twee dagen op rij zit het terrein vol en is het één persoon eruit voor er weer één in bonscotch-20130804-019mag. Dit jaar is dan ook het drukste tuinfeest in achtendertig jaar! Dat is fijn voor Bon Scotch die alle bekende nummers van AC/DC voorbij laten komen. De energie spat van het podium af en dat maakt het ook een aangename band om naar te kijken en luisteren. Vaste bassist Gerard ligt al een poosje in het ziekenhuis en het is dan ook een kleine moeite voor het publiek om zich te laten horen en op deze manier Gerard een warm hart toe te dragen. De show wordt namelijk opgenomen zodat Gerard het weer terug kan zien. Aan Theodoor van Heugten vette complimenten aangezien hij pas drie keer heeft gerepeteerd met de band en rockt als een malle op het podium! Een waardige vervanger die Gerard zelf heeft uitgezocht.  Als extraatje heeft de band gezorgd voor een doedelzakspeler die voor een aangename verassing zorgt. Frontman Mari wisten we al van wat we konden verwachten. Hij heeft namelijk twee jaar geleden ook al op het podium gestaan met de AC/DC tribute dames van Black Thunder Ladies. Dat hij weet wat entertainen is hoef je me niet te vertellen en het publiek ook niet. Nog voor het laatste nummer wordt ingezet schreeuwt het publiek om meer. Highway To Hell is dan ook de perfecte afsluiter van hun set. Dat deze band rockt als een malle en staat als een huis die een tornado kan weerstaan.
tributefinger-20130804-029Het publiek is dan ook goed opgewarmd als Tributefinger het podium betreed. De naam zegt het al. Een tribute aan de wel bekende mannen van Triggerfinger. Als je deze band wil naspelen dan heb je als band lef. Hoge verwachtingen heb ik dan ook van deze band en hoop dan ook echt uit het diepste van mijn hart dat ze de hoge status van Triggerfinger waar kunnen maken en dit zonder kleerscheuren overleven. Ook deze band heeft plezier in het spelen en weten ook net zoals de echte mannen wat entertainen is. Toch mis ik een paar kleine dingen die het net niet helemaal Triggerfinger genoeg maken. De rauwe onmiskenbare stem van Ruben mis ik een beetje. Ook het charisma en de haast pure seks die Ruben uitstraalt mis ik. Deze dingen mogen de pret niet drukken. De band staat als een huis en zetten een goede set neer. De wel bekende cover I Follow Rivers blijft een heerlijk nummer. Helemaal als hij dan ook gespeeld wordt  inclusief glas, beker en twee messen voor de achtergrond geluidjes. Het werkt briljant live. Veel te snel is de set voorbij gevlogen en wordt het weer tijd voor de volgende band.
kingsoflyon-20130804-014Kings Of Lyon mochten we twee jaar geleden ook al zien en hebben toen bij mij een goede indruk achter gelaten. De mannen die de nummers van Kings Of Leon ten gehore brengen zetten een strakke show neer. Bekende nummers als Seks On Fire en Use Somebody worden dan ook luidkeels meegezongen. Het publiek heeft er zin in en maken er een waar feest van: dansen, springen, meezingen,… het is allemaal mogelijk op Nirwana Tuinfeest!
stackedactors-20130804-010
Stacked Actors is de voorlaatste band alweer. Foo Fighters nummers doen het altijd goed op een festival en al helemaal als het lekker druk is. Deze mannen kennen elkaar uit de muziek wereld en hebben een gedeelde passie voor Foo Fighters nummers. Drummer Bas hebben we eerder al gezien vandaag als gitarist en frontman van Tributefinger. Frontman en gitarist Daan kennen  we van bands als: Stereo, Join The Cavalry en The Goods. De mannen zetten een ronkende show neer met ballen. Het ene nummer na het andere worden op het publiek afgevuurd en worden goed ontvangen. Het duurt dan ook niet lang voor het publiek transformeert in een kolkende massa die loopt te moshen.  De heren genieten er duidelijk van en drie kwartier speeltijd  is dan ook echt veel te kort. Deze set had best wel een uur mogen duren, of langer als het even kon.
De hekkensluiter van vandaag is de Muse tribute Musest.  Later dan gepland begint de band met hun set. Die is zeker wel goed om aan te horen en het publiek smult ervan. In tussentijd zijn de jongsten onder ons vertrokken huiswaarts en is het wat rustiger op het terrein. Meer plaats dus om te dansen en musest-20130804-017voor een laatste keer het dak eraf te laten gaan op Nirwana Tuinfeest. Nummers als Plugin Baby maken het één groot feest! Het is dan ook een record jaar voor het tuinfeest. Camping kaartjes waren in de voorverkoop al uitverkocht net als de zaterdag kaartjes. Een top editie dus! Het feest duurt ook langer dan gepland en de band lijkt maar niet te weten van stoppen. Niet erg voor de die hard fans! Als de band na haast een half uur langer spelen dan toch bij het laatste nummer aan gekomen is wordt het toch tijd om van iedereen afscheid te nemen. Dat wordt dan ook rijkelijk gedaan. Vermoeid maar voldaan van een super weekend keert iedereen huiswaarts.
Nirwana Tuinfeest bedankt voor deze geweldige editie en tot volgend jaar!
Meer foto’s:
Sfeer / Publiek
Musest
Stacked Actors
Kings of Lyon
Tributefinger
Bon Scotch
Let Love Rule
The Rising
Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00