Home » Killwitch Engage – Dynamo (Eindhoven) 07/08/2013

Killwitch Engage – Dynamo (Eindhoven) 07/08/2013

door marijke@rockportaal.nl
130 views 4 minuten leestijd

Wasted Bullet-77Enkele maanden geleden trapte Killswitch Engage hun nieuwe tour af in de Melkweg in Amsterdam. Met een flinke omweg door Europa en Azië zijn ze vanavond weer terug in Nederland. Dit was nog even spannend omdat drummer Justin vorige week zijn sleutelbeen brak en het gerucht ging dat de tour gecanceld moest worden. Gelukkig werd er snel een invaldrummer gevonden, die wordt aangeleverd door As I Lay Dying en worden fans niet teleurgesteld. Ditmaal is het de eer aan Dynamo in Eindhoven om de populaire metalcoreband te ontvangen. Dynamo maakt zich op voor een drukke avond want het is uitverkocht in de kleine zaal die toch ruim 500 man kan waarborgen en de verwachtingen zijn hoog.
Het voorprogramma wordt verzorgd door Wasted Bullet, een jonge hardcore band uit Breda met een vaste fan schare die overduidelijk ook aanwezig zijn. De jongens laten een energieke én sympathieke show zien, waarmee ze het publiek én vooral ook de zaal zelf opwarmen voor de komst van Killswitch Engage, een van hun eigen idolen zo vertelt de frontman trots. Aan enthousiasme ontbreekt het de jongens niks, maar het geheel klinkt vooral de eerste nummers wat rommelig in de oren. We zien vijf getalenteerde jongens, maar horen ze niet altijd sámen spelen. Jammer, maar wellicht in de toekomst ruimte voor verbetering en geven we ze nog een volgende kans.
Killswitch-Engage-377En dan is het maar even wachten voordat een 80’s verantwoord muziekje de zaal vult en de meeste metalfans een boogie inzetten. Een idioot muziekje betekent in dit geval dat de heren van Killswitch Engage hun opkomst maken.  Ze zetten sterk in met het nieuwe nummer ‘The New Awakening’ wat direct bijval krijgt van het publiek. Al snel wordt duidelijk dat de mannen ook dit keer weer met een volle bak energie aan hun show beginnen. De verwachting was wellicht om veel oude nummers te horen om drummer Jordan Mancino wat te ontzien maar niets daarvan is waar. Ook de nieuwe nummers van het verse album ‘Disarm the Descent’ komen volop aan bod als ‘In Due Time’, ‘No End In Sight’ en het indrukwekkende ‘The Hell in me’. Het doet zanger Jesse duidelijk wat dat de volle zaal deze nummers nu al heeft omarmd en uit volle borst meezingt. Wederom sluit zijn stem perfect aan bij de krachtige teksten van de songs. Gitarist en tevens producent Adam D. weet zoals altijd de zaal te amuseren met gekke gezichten, huppels over het podium en de nodige interactie met het publiek. Regelmatig kijken zijn mede bandleden hoofdschuddend toe maar wat overduidelijk te zien is, is het plezier en de passie waarmee deze mannen op het podium staan.  Regelmatig worden de bezoekers uitgedaagd een dansje te wagen en het gaat er soms dan ook wild aan toe in de kleine zaal. Bassist Mike laat zelfs zijn fans even spelen op zijn bas. Natuurlijk komen ook de klassiekers als ‘My Curse’, ‘The End of Heartache’, ‘Fixation on the Darnkness’ en ook ‘The Arms of Sorrow’ voorbij.  Het gitaarwerk is strak en met de nieuwe nummers laten ze weer een harder geluid horen dan we de afgelopen albums hebben gehoord.  Hier en daar is te horen dat de drummer wat achterblijft in het snelle tempo wat de band zich eigen heeft gemaakt maar het is hem vergeven: we zijn allang blij dat hij er is en de band vraagt dan ook terecht een applaus voor hem én voor de geblesseerde Justin.
De ware Killswitch-fan wordt getrakteerd op een setlist met enkel knallers en een band die in topconditie is. Passie, felheid en muzikaliteit vinden elkaar vanavond op het podium van Dynamo.
Meer foto’s:
Wasted Bullet
Killswitch Engage
Setlist:
The New Awakening
A Bid Farewell
Fixation on the Darkness
The Hell in Me
Life to Lifeless
No End in Sight
Take This Oath
The Arms of Sorrow
This Is Absolution
Rose of Sharyn
In Due Time
My Curse
The End of Heartache
My Last Serenade

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00