Home » Gifts Of Blankets – A La Mina No Voy Más

Gifts Of Blankets – A La Mina No Voy Más

door Filip van der Linden
938 views 2 minuten leestijd

Gifts Of Blankets is een experimenteel blackmetalduo uit Gent (België) dat performances (dans) en muziek combineert. De bezetting is beperkt tot drums, gitaar en grunts. Hun eerste EP met drie nummers komt uit bij Babylon Doom Cult Records, op een reeks van 50 cassettes.

Zelf beschrijven ze hun muziek als sun-kissed blackmetal en als flamenco heruitgevonden als blackmetal. En zo klinkt het ook: het heeft heel wat vormelijke en inhoudelijke kenmerken van blackmetal, maar waar blackmetal volgens het boekje ijzig en kil moet klinken, stroomt hier warm bloed uit de aderen van de tracks. In Nederland heb je Grey Aura die black en flamenco combineert, maar die zitten inzake eindresultaat toch in een ander spectrum dan deze Gifts Of Blankets.

Passie is het hoofdbestanddeel van deze muziek, maar dan misschien niet noodzakelijk de passie tussen twee mensen, maar eerder passie als een sociaal of ander engagement, als een soort van catharis, een zuiverende uitlaatklep. Flamenco is meer sociaal geëngageerd dan de zeemzoete romantiek in de cliché/toeristenversie van het genre. In flamenco heb je dus net als in blackmetal ook ‘true’ flamenco. Wat dat allemaal met deze release te maken heeft, lees je bij de collega’s van webzine Addergebroed. Die deden een heel compleet interview met het duo over deze fijne release.

De intro van titeltrack A La Mina No Voy Más en ook die van Por Seguiriyas hebben een herkenbare toets van flamenco en de ritmes en bewegingen in de tracks gaan ook in die richting. De riffs en grunts en ook de soms kale sound en productie zijn duidelijk meer blackmetal-verwant. De lange instrumentale stukken is iets wat beide genres gemeenschappelijk hebben.

Het is een ongebruikelijke combinatie die Gifts Of Blankets brengt, maar zeker een combinatie die intrigeert en die ons bij momenten uit ons lood slaat.

https://giftsofblankets.bandcamp.com/album/a-la-mina-no-voy-m-s

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00