Home » Godless Monarchy – Sisyphos

Godless Monarchy – Sisyphos

door Jochem van der Steen
233 views 1 minuten leestijd

Deze Eindhovense band bestaande uit Kevin van Geffen (zang), Wessel Speelman, Christian Muller (beiden gitaar), Kane van Diepen (bas) en Jens Hendriks (drums en productie), laat voor het eerst van zich horen met deze EP vol bruut death metal geweld.
De nummers hebben grotendeels dezelfde opbouw. Ze starten met een interessante opening riff die soms wat heavy metal of zelfs metalcore klinkt. Vervolgens barst brulboei Kevin, bekend van o.a. Liquidation A.D. en Nephylim,  los met zijn kenmerkende diepe grunts. De basis van de nummers bestaat uit hakkende riffs waar druk overheen wordt gesoleerd. Het drumwerk is opvallend strak en agressief, ik kan me voorstellen dat er een stokje is gesneuveld tijdens de opnames.
Qua sound schuurt dit debuut aan tegen een iets geliktere Morbid Angel, Krisiun, Bloodbath, Vader of Pestilence. Waar bij die bands soms het zwaartepunt kan liggen op een loggere, zompige sound, pakt Godless Monarchy wat meer heavy metal riffs mee en is de productie cleaner. Ouderwetse death metal maar met een sterk, modern randje.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00