Home » Golden Earring – The Hague / Five Zero

Golden Earring – The Hague / Five Zero

door Edwin Knip
263 views 3 minuten leestijd

GoldenEarring DVD FiveZeroEen live registratie van het ultieme jubileumconcert in de Ziggo Dome.
Nederlandse oudste band en beste muzikale export artikel wist in december 2015 een uitverkochte Ziggo Dome in opperste extase te brengen. Middels lijsten op internet konden aanstaande bezoekers van het concert hun tien favoriete nummers invullen om het voor de band makkelijk te maken. Zo kon de band gewoon de meest aangevraagde nummers spelen. En daar waar de fan vanuit de jaren zeventig graag nummers als bijvoorbeeld Big Tree Blue Sea had willen horen, koos de gemiddelde bezoeker toch voor vrijwel de standaard hits als Radar Love, Twilight Zone en When The Lady Smiles. En neem ze dat eens kwalijk, als een band meer dan vijftig jaar actief is, is de muzikale nalatenschap te groot en te veel omvattend om in één avond te spelen. In het verleden bracht de Golden Earring drie keer een akoestisch album uit, met op The Naked Truth echt de grootste hits. Op Naked II kwamen de hits die niet op het eerste album stonden, en toen deel drie ter sprake kwam, mochten de leden van de fanclub kiezen. Dit zorgde er voor dat Naked III een uiterst aangename en tevens afwijkende setlist bevat.
In de Ziggo Dome is het voor het merendeel bekende kost, hits als Long Blond Animal, She Flies On Strange Wings, Buddy Joe en Turn The World Around worden afgewisseld met minder bekende nummers als Future, Identical en Heart Beat. Het maakt voor het aanwezige publiek niet uit, het gaat er in als zoete koek. Het album komt niet uit als cd, uitsluitend als DVD. Wel zijn er twee versies, de gewone DVD of de gelimiteerde oplage van The Hague waar de DVD van Five Zero bij zit. De registratie begint met een interview met de vier bandleden, en er komen meer interviews voor die op de natuurlijke rustpunten van het concert zijn gemonteerd. Wat in eerste instantie heel hinderlijk bleek, je wil een concert toch nonstop zien, valt tijdens het afspelen enorm mee. Het is mooi om te horen hoe de band naar het concert toeleefde en hoe de voorbereiding ging. Ook over het concert zelf worden mooie woorden gezegd.
Het hele concert duurde te lang voor één DVD, dus er zijn, helaas, nummers weggelaten. Uiteindelijk zijn er maar drie nummers verdwenen, dus de schade valt mee. Er is nog wel één minpuntje, een inlay of boekje met concertfoto’s was leuk geweest, maar die zijn er niet bij de gelimiteerde CD/DVD uitgave. De uiteindelijke conclusie mag zijn dat Golden Earring wederom bewijst een topband te zijn. Een perfect gefilmd concert is goed in beeld gebracht, en het terugkijken doet je het concert weer herbeleven. Voor de fan een absolute must, voor de liefhebber een hele grote aanrader, hier staat een band die tot het uiterste gaat om het publiek te vermaken. En dat blijkt ook daags na de show als de dochter van George Kooymans de bebloede vingertoppen van papa aan de wereld toont op Instagram. Volledig stuk gespeeld tijdens het drie uur durende concert. Dat is passie!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00