Home » Best Kept Secret Festival: Zaterdag (Hilvarenbeek) 18/06/2016

Best Kept Secret Festival: Zaterdag (Hilvarenbeek) 18/06/2016

door Dennis Winkel
192 views 4 minuten leestijd

Alle alternatieve muziekliefhebbers van Nederland (en ver daarbuiten) zijn het weekend van 17, 18 en 19 juni weer neergestreken op een van de mooiste festivals van Nederland. Het Best Kept Secret festival in Hilvarenbeek op het terrein van Safaripark de Beekse Bergen is dé locatie voor hét hipsterfestival van Nederland. Met headliners als Beck en Editors beloofde het een spektakel te worden. Met een recorddrukte van 25.000 mensen was het extra gezellig op het festival. Rockportaal.nl was erbij en deed verslag.
Bewilder
Vernieuwend is het zeker niet wat ze doen, maar album Dear Island staat vol met prachtige hersenspinsel van Maurits Westerik. De GEM voorman schreef zoveel liedjes waarvan hij niet wist wat hij ermee moest doen en liet ze horen aan zijn vrienden. Een nieuwe band was ontstaan, Bewilder. Vanaf noot één heeft de band er super veel zin in en wordt de tent van stage TWO snel wakker na een zware vrijdagavond. De samenzang van Westerik en drummer Brak Hakkens is ongekend zuiver en het geheel staat mede door Jeroen Overman op bas als een huis. De afsluiter met Forza (It Is) is een heus muzikaal en visueel spektakel en Bewilder laat een super sterke indruk achter.
Black Box Revelation
Tja… Makkelijk is het niet. Je komt uit België, opent het hoofdpodium op de zaterdagmiddag en tegelijkertijd spelen de ‘Rode Duivels’ een wedstrijd op het EK. Het maakt voor de mannen van Black Box Revelation niets uit. De modderpoel voor het podium staat nagenoeg vol en de heren worden dan ook met open armen ontvangen. De formule is simpel. Strakke drums en rauwe gitaren met dito zang. Over het algemeen is het weinig spannend. De zangeressen die halverwege de set op het podium komen geven de show iets meer diepgang, maar over het algemeen blijft het geheel wat aan de oppervlakte. Overigens deert het voor het publiek niet, zij zingen hits als ‘Highway Cruiser’ vlotjes mee.
Remy van Kesteren
Hij werd bekend als muzikaal wonderkind op de harp en afgelopen jaar vergaarde hij veel roem met zijn deelname aan ‘Wie Is De Mol?’. Dat Van Kesteren graag expirimenteert en de crossover van verschillende muziekstijlen opzoekt mag duidelijk zijn. In juni gaf Remy van Kesteren een show in de Paradiso en gaf popliefhebbers de kans om te proeven aan klassieke muziek en andersom. De show is meer jazz dan pop, maar het publiek lijkt het te pikken. De band rondom de 27-jarige harpist levert hier ook een belangrijke bijdrage aan. Na ieder nummer gaat iedereen helemaal uit zijn of haar dak en dat is verrassend en fijn om te zien. Het enige jammere is dat er af en toe iets rondzingt, een klein minpuntje op een voor de rest vermakelijke show.
Bloc Party
Blijkbaar bestaan ze nog, maar heel duidelijk is het niet. Bloc Party, ze staan inmiddels al voor de tweede keer op Best Kept Secret. Je zou dus denken dat de organisatie ze heeft geboekt voor een gegarandeerd succesnummer. Nou, mooi niet dus. We zouden van alles kunnen schrijven over deze show, maar kort gezegd: HET WAS NIET OM AAN DE HOREN. De riffs werden niet lekker uitgevoerd, de bassist was niet opperbest en ook de nieuwe drummer kan eigenlijk niets toevoegen. Ook het publiek heeft door dat er veel fout gaat en al met al zit de sfeer er niet lekker in. We mogen hopen dat Bloc Party de hattrick niet vol gaat maken in Hilvarenbeek.
Editors
Dat de band inmiddels razend populair is blijkt wel uit het feit dat ze afgelopen jaar met gemak drie keer de Heineken Music Hall in Amsterdam uitverkochten. Na een bandwisseling en een nieuw album is het tijd voor een headline show in Hilvarenbeek. Inmiddels is de regen weer begonnen en betreedt de band rond Tom Smith het podium op met een hoop bombarie, veel vuur(werk) en retestrakke songs. Natuurlijk, de band heeft tal van hits, maar het is ongelofelijk hoe de Britten letterlijk met elke song het hele veld meekrijgen. ‘Munich’, ‘Papillion’ en ‘A Ton of Love’ zijn absolute hoogtepunten uit de set. Editors laat nog maar even horen én zien dat ze een absolute top band zijn. Het is eigenlijk ook gek dat de mannen nog nooit headliner zijn geweest op een festival als Lowlands of Pinkpop, kan best!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00