Home » Ancient Myth – Aberration: "Pt"

Ancient Myth – Aberration: "Pt"

door Edwin Knip
186 views 2 minuten leestijd

Aberration_Pt_ANCIENTMYTH_cover (CD)Een lekkere gevarieerde Japanse mix van klassiek, rock, pop en traditionele muziek.
De Japanse symphonische metalband Ancient Myth pakt flink uit met het vierde studio album. Er komen maar liefst drie verschillende versies op de markt van het album Aberration. Aan de toevoeging kun je zien welke versie je aanschaft. De toevoeging “Au” geeft je een album met alle teksten in het Japans, de toevoeging “Ag” geeft alle teksten in het Engels en de toevoeging “Pt” uiteindelijk, geeft een mix van beide talen. Het album opent met het instrumentale Awaken dat na nauwelijks twee minuten overloopt in het snelle Eyes Shine Like Raspberyl.
De kracht van het album ligt in de ruime variatie van het aangeboden materiaal. LINK is een mooi voorbeeld, op dit album is het de Japanse versie van het nummer, dat opent met een sereen orgelspel. Er zitten fragmenten klassiek in, met koortjes en het geheel vormt een rustpuntje op dit album. Meteen gaat het over in bruut geweld, agressief gitaarspel en dito zang in Raven Neamhain Sight zorgt er voor dat je weer terugkomt uit je dagdroom. Soms wordt je ook op het verkeerd been gezet, Against The Fate begint rustig als een ballad maar verandert al snel in een uptempo poprock nummer met klassieke zanglijnen.
Alles bij elkaar een lekkere mix en zeker een luisterbeurt waard. Er is geen tijd voor verveling, bijna elk nummer kent een onverwachte wending, en anders komt die wel in het volgende nummer. En als de energie die van dit album afspat ook live neergezet wordt dan is een optreden van deze vijfkoppige band een aanrader!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00