Home » Golden Earring – The Hague

Golden Earring – The Hague

door Edwin Knip
149 views 2 minuten leestijd

GE CD Hague15F NLHet meest succesvolle Nederlandse export product op muziekgebied bestaat dit jaar vierenvijftig jaar. Om te vieren dat de eerste vinyl langspeler vijftig jaar geleden op de markt kwam, geeft de band een uitverkocht concert in de Ziggodome en is er een mini album uitgebracht.
Het album wordt opgedragen aan de stad waar het allemaal begon, Den Haag, en heet dan ook toepasselijk The Hague. Vijf nieuwe nummers worden aan muziekminnend Nederland aangeboden. Het eerste nummer, tevens de single, is Je Regrette. Een nummer over onmogelijke liefde. Hij was in Parijs en kwam haar tegen met uiteindelijk maar één doel, seks. Later komt de spijt en de poging om de breuk te lijmen. Een lekker nummer, dat niet direct klinkt als een hit. Maar zoals de betere nummers, je moet het een aantal keren horen. That’s Why I Believe In Her begint met een lekkere gitaar intro, gevolgd door een lekkere beat. Een Earring nummer met een formule zoals we vaker hebben gehoord, altijd lekker in het gehoor liggend. Het derde nummer is My Lips Are Sealed, niet echt een nieuw nummer.  Al in 2008 konden bezoekers van concerten een eerste versie van dit nummer horen. Nu is het dan eindelijk op een album terecht gekomen Stevig gitaarwerk, krachtige zang van Barry Hay, afgewisselend met rustig gezongen delen door George Kooymans. Een nummer waarvan je je afvraagt waarom het niet eerder op een album is verschenen. Did I Make You Up begint wat ingetogener, maar wordt al snel een lekker in het gehoor liggend nummer. Het refrein blijf zich herhalen in je brein, een goed bedacht nummer dus. Het laatste nummer op het mini album is Come On Home, dat bedrieglijk opent als een ballad. Prachtig gezongen door George Kooymans duurt de rustige intro ruim anderhalve minuut om dan meer snelheid te krijgen.
Vijf sterke nummers zorgen er wel voor dat je jezelf betrapt dat je hier liever tien van deze nummers had willen horen. Het album is ook op een 10″ rood vinyl lp uitgebracht, in gelimiteerde en genummerde oplage.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00