Home » Gotus – Gotus 

Gotus – Gotus 

door Cor Schilstra
284 views 2 minuten leestijd

Vergezeld van vurige slide-gitaar zet de schuurpapieren stem, die op een of andere manier wel wat aan Glenn Hughes doet denken, op uptempo baslijn en puike riff de opener Take Me To The Mountain in; dit knalt er swingend tegenaan en de toon is gezet! Met bandleden die onder andere in gevestigde namen Krokus en Gotthard hebben gezeten, moet ook wel een stukje ouderwetse hardrock neer te zetten zijn.

Zowel in muziekjes als kwaliteit is dit inderdaad een tripje terug in de tijd; herinneringen aan bands als Whitesnake en Rainbow, met een beetje glam/sleaze en zelfs een snufje bluesy Southern soul. Vooral de (solo)gitaarpartijen zijn wel bijzonder smakelijk, al doet die soulvolle zang met ballen het ook erg lekker. Zanger Ronnie Romero heeft een stem die aan veel zangers doet denken; de soul van Glenn Hughes, de bite van Dio en ook vleugjes Jeff Keith kunnen bijvoorbeeld in je opkomen (vooral bij de schuurpapieren ballade Children Of The Night). De man heeft ook een tijdje van bij Rainbow, MSG en Vandenberg de zang voor zijn rekening genomen.

Elf traditionele hardrock songs van gedegen ouderwetse kwaliteit zijn te beluisteren op het debuutalbum van Gotus. Enkele luistertips: de knallende opener Take me To The Mountain of de misschien redelijk belegen, van alle clichés voorziene Love Will Find A Way, dat toch gewoon staat als een huis. Het Led Zeppelin-achtige intermezzo in When The Rain Comes is trouwens ook helemaal te gek! Met zo’n debuut kunnen deze mannen best met trots voor de dag komen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00