Home » Gov't Mule – Stoned Side Of The Mule

Gov't Mule – Stoned Side Of The Mule

door Edwin Knip
242 views 2 minuten leestijd

De Southern rockband Gov’t Mule brengt een volledige album met covers van de Rolling Stones.
Gov’t Mule heeft een eindeloze reeks aan albums uitgebracht. Eigen materiaal, maar ook covers. De speciale Halloween shows zijn een soort traditie, de band geeft een eerbetoon aan grote(re) bands. Zo heeft de band nummers van Led Zeppelin en Pink Floyd gespeeld. Deze keer is het een show uit 2009 waar de setlist bestaat uit louter nummers van de The Rolling Stones. Het album is opgenomen op 31 oktober 2009 in The Tower Theater in Upper Darby, Pennsylvania.
De show werd in 2014 al op vinyl uitgebracht, maar in een beperkte oplage die snel uitverkocht was. De nieuwe uitgave komt uit op CD, vinyl en voor de eerste keer in digitale vorm. Zanger/gitarist Warren Haynes, drummer Matt Abts, bassist Jorgen Carlsson en multi-instrumentalist Danny Louis maken zichzelf de tracks eigen maar verliezen het origineel niet uit het oog. Voor de tracklist is er een mooie bloemlezing uit de Stones collectie gekozen. En het siert de band dat er niet alleen voor de grote hits is gekozen.
De band wordt bijgestaan door diverse gast muzikanten zoals zanger Jackie Green (Black Crowes, Trigger Hippy) en saxofonist Steve Elson (Stevie Ray Vaughan, Radiohead, David Bowie).
De setlist voor deze avond laat Gov’t Mule versies horen van onder andere Under My Thumb, Angie, Paint It Black en Wild Horses. Maar ook minder bekende songs als Ventilator Blues, Bitch en Slave worden gespeeld. Het nummer Can’t You Hear Me Knocking loopt zelfs uit in een echt jamsessie. Als Brown Sugar is afgelopen heeft de luisteraar ruim zeventig minuten aan Stones klassiekers voorbij horen komen.
Bij de eerste nummers is het wennen, je mist het charismatische van de stem van Jagger. Gaandeweg het concert begint het te wennen en valt het op hoe goed de band de nummers naar de eigen hand weet te zetten. Mondharmonica en piano, alle instrumenten komen voorbij, de zang van Haynes benaderd op een gegeven moment zelfs de stem van Richards. Het volledige pakket verdient dan ook zeker een ruim voldoende. Geen echte Stones maar absoluut een meer dan acceptabel alternatief. Het album groeit na diverse keren draaien, en weet je wat? Ik ga het album gewoon nog een keer draaien!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00