Home » Grave Pleasures – Dreamcrash

Grave Pleasures – Dreamcrash

door erik@rockportaal.nl
87 views 2 minuten leestijd

De Apocalyptic Death Rock van het Finse Beastmilk heeft sinds de oprichting snel aan populariteit gewonnen. Het in 2013 uitgebrachte album Climax wist dan ook hoge ogen te gooien. Helaas viel de groep geleid door frontman Mat “Kvohst” McNerney een tijdje geleden uit elkaar. Dit om vervolgens weer te herrijzen als Grave Pleasures. Was dan ook benieuwd of het nieuwe album Dreamcrash tegen het werk van Beastmilk op kan.
Muzikaal bied Grave Pleasures een mix post-punk en uptempo (death)rock, zoals Joy Division, Echo and the Bunnyman en een vleugje Christian Death. Het zit hem al deels in de naam maar gooi dan nog eens wat thema’s zoals angst paronia, dood en seks in de mix je hebt een idee van wat Grave Pleasures allemaal voor je wil betekenen. Het album begint in ieder geval goed met het stevige Utopian Scream. Opzwepend gitaarwerk en drums in combinatie met de indringende en melancholische zang van Kvohst maken dit een spannend nummer. New Hip Moon, het met prima gitaarwerk doorspekte Crying Wolves, Futureshock en andere nummers doen hier eigenlijk niet voor onder. Met de nummers Crisis, Girl in a Vortex en het slepende Crooked Vein zijn er ook nog wat rustige momenten welke de meer persoonlijke kant van deze band laat zien.
Ik moet concluderen dat Dreamcrash een prima album is geworden. Krachtig geproduceerd door Tom Dalgety weet men een  spannend en prima genietbaar geheel te presenteren. Hoewel Climax net wat spannender is wordt er met Dreamcrash een gebalanceerd en krachtig album geboden wat zeker niet zal tegenvallen voor de luiteraar. Verwacht dat sommige nummers het live ook erg goed zullen doen. Beastmilk is dood: lang leve Grave Pleasures!!
Tracklist
1: Utopian Scream
2: New Hip Moon
3: Crying Wolves
4: Futureshock
5: Crisis
6: Worn Threads
7: Taste The Void
8: Lipstick on Your Tombstone
9: Girl in a Vortex
10: Crooked Vein
11: No Survival

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00