Home » Grimner – Vanadrottning

Grimner – Vanadrottning

door Filip van der Linden
201 views 1 minuten leestijd

De Zweedse vikingmetalband Grimner viert zijn tiende verjaardag door een nieuw album uit te brengen. Vanadrottning klinkt meer heavy en heeft meer power dan wat ze tot dusver uitbrachten.
 
In Zweden is Grimner al relatief groot, maar bij ons moet alles nog beginnen voor deze band. Begin dit jaar stonden ze nog in de Little Devil in Tilburg, nadat ze in Franstalig België gespeeld hadden op het Durbuy Rock Fest. In de UK, Polen en Duitsland staan ze al een stuk verder inzake populariteit en het nieuwe album zal hen vast ook in Nederland een pak nieuwe fans opleveren.
 
De albumtitel verwijst naar een godin uit de Noorse mythologie en die komt uiteraard een paar keer aan bod, net als de klassieke viking-thema’s. Grimner leunt hard op folkmetal, zowel in de songopbouw en melodie als in het gebruik van typische folk-instrumenten. Grimner geeft zijn folkmetal wel een agressief en dynamisch kantje, wat leidt tot tracks die soms broeierig heet klinken en soms aan hoge snelheid door de luidsprekers knallen.
 
Als je dit zou moeten vergelijken met bekendere bands, kom je uit bij Heidevolk, Eluveite en Korpiklaani. Månegarm  ook. En niet geheel toevallig zingt Erik Grawsiö van Månegarm  mee op de single Fafnersbane, meteen één van de beste tracks van het album. Het is moeilijk te duiden waar Grimner nu precies het verschil maakt met andere viking/folkmetalbands, maar toch heeft deze band een eigen gezicht.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00