Home » Hallowed Fire – Pillars Of Lies

Hallowed Fire – Pillars Of Lies

door Maurice van der Zalm
281 views 2 minuten leestijd

De afgelopen twee jaar zijn er al wat Nederlandse bands bij Rockportaal de revue gepasseerd die een goede portie thrashmetal neerzetten. Hordearii, Resurrect en Degenerate zijn daar goede voorbeelden van. Aan het rijtje kan zeker de band Hallowed Fire toegevoegd worden. Met de EP Pillars Of Lies komt de band uit Heerhugowaard met een waardige opvolger van de EP Decade Of Darkness. De EP telt vier nieuwe composities en als bonus een liveopname van de compositie Hatchet.
Wat meteen opvalt is het heerlijke oldschoolthrashgeluid dat Hallowed Fire op je af stuurt. De eerste single Pillars Of Lies heeft die oldschoolvibe en wordt stevig voortgestuwd door een stevige ritmebasis dat als fundering dient voor het geluid alhier. Zanger Rob Mandjes heeft een stemgeluid dat helemaal in het straatje van de muziek past en Stevie Ray Mettes en Daniel Ruiz Cardo zorgen voor een herkenbare gitaarlijn die neergezet is in een basisriff en een fraaie melodielijn die een meer luchtig accent toevoegt. Daarbij is het goed om te horen dat het refrein steeds als ijkpunt door de compositie terugkomt. Datzelfde gevoel is zeker ook aanwezig bij Bring Out Your Demons dat wel meer toegankelijk klinkt maar minstens zoveel impact heeft. Elementen van Megadeth, Metallica en Anthrax zijn naadloos toegevoegd hier, maar Hallowed Fire is absoluut geen kopie van de bands. Ze verzorgen een eigen sterk geluid dat zeker aanspreekt.
Je zou kunnen denken dat het van voor tot achter alleen maar beuken en riffen is, maar niets is minder waar. Binnen de composities is er altijd ruimte voor kleine wisselingen en wendingen zoals in Monsters In Disguise waarin de wending naar het eind toe een fraai contrast biedt alvorens met een sterk slotoffensief de compositie weer af te sluiten. In Fearless is het niet zozeer een muzikale wending of kleine koerswijziging die opvalt. Binnen de thrashmetalbasis hier is het een aantrekkelijke groove die je aardig bij de tijd houdt. Zo’n groove waarbij je je hoofd minder snel maar met meer actieradius van voor naar achteren kunt bangen.
Hallowed Fire kan voor mij mooi in het rijtje van goede thrashmetal uit de Nederlanden. 24 januari kun je het zelf allemaal aanschouwen bij de releaseparty in P3 in Purmerend waar ook Distillator en Degenerate van de partij zullen zijn.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00