Home » Speedmobile – Speedmobile

Speedmobile – Speedmobile

door Filip van der Linden
213 views 2 minuten leestijd

Wat krijg je als je zanger/gitarist Jeroen Haamers van psychobillyband Batmobile een eind loos laat gaan met drummer Bart Nederhand en bassist Bart Geevers, de ritmesectie van wijlen Peter Pan Speedrock? Dan heb je dus Speedmobile. Eind 2018 speelde het trio wat een eenmalig optreden met Motörhead-klassiekers had moeten wezen. Maar inmiddels is het project uitgegroeid tot een volwaardige band die met eigen materiaal de wereld wil veroveren. Het startsein is een EP die door Music on Vinyl uitgebracht wordt op rood transparant vinyl in een beperkte oplage van 1.000 exemplaren. Later dit jaar volgt een volledig album en uiteraard zal de band in de tussentijd veelvuldig op de binnen- en buitenlandse planken te vinden zijn.
Devil Of Rock ‘n Roll schiet na een puike intro wat roestig uit de startblokken met een lauw ritme en weinig verrassende lyrics waarvoor hopelijk niemand zijn ziel aan de duivel verkocht heeft. Deze track heet een paar luisterbeurten nodig voor je hem naar waarde kan schatten. Fun Control is wat dat betreft al een stuk spannender en hitsiger en dat van bij de eerste luisterbeurt. De beste track van de vier op deze EP is zonder meer Moneygrabbin’ Bitch. Met lyrics die uit het leven gegrepen zijn, een knappe compositie, heerlijke riffs en pompende ritmes. Mad At You is meer klassieke psycho/rockabilly. Snel, stevig, snedig en smerig, maar net iets minder catchy dan Moneygrabbin’ Bitch.
Staat niet op deze EP: Hot Dog Man, de ode van Speedmobile aan Dr. Worst, de hot sauce-producent van bands als Fleddy Melculy en Aborted. Reken er dus maar op dat je binnenkort behalve vinyl en een T-shirt ook nog eens een Speedmobile-saus kan aanschaffen.
Wat deze EP ons vooral leert is hoe jammer het heengaan van Peter Pan Speedrock wel niet is en hoe trots we mogen zijn op een band als Batmobile. Speedmobile biedt ons misschien wel het beste van beide bands. Je kan ze binnenkort aan het werk zien op o.m. Hrieps Festival en het Nirwana Tuinfeest.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00