Home » Another Now – Distance

Another Now – Distance

door Maurice van der Zalm
158 views 3 minuten leestijd

Another Now is een relatief jonge metalcoreband uit Eindhoven die vorig jaar vanuit het niets overtuigend uit de hoek kwam met de dubbelsingle Lotus/Echoes gevolgd door Shijima. Meteen wist de band zich in de kijker te spelen en waren reeds te zien op Jera On Air en Submit Fest en mochten in een uitverkochte Melkweg openen voor Ice Nine Kills. En dat is niet zo verwonderlijk want de tornado uit het zuiden van het land zet een ijzersterk metalcoregeluid neer en nog altijd ga ik stuiterend door de kamer wanneer ik de eerste singles van Another Now door de boxen laat stromen.
Ik ben zeer gecharmeerd van het werk van deze ‘nieuwe’ band en dat moge duidelijk zijn wanneer je de reeds verschenen reviews op onze site leest. Hier wil ik nu graag aandacht vragen voor de triple-single Distance, waarop de drie nieuwe singles Breach, Myriad en Program te horen zijn. Breach en Myriad hebben een aantal elementen gemeen. Het is wat zwaarder en langzamer neergezet dan gewend en klinkt strak en vol geproduceerd. De beide composities liggen wel mooi in het verlengde van Echoes/Lotus en dat betekent dat het gevarieerde geluid perfect is neergezet en waarin melodie en messcherpe tussenstukken elkaar afwisselen en tevens aanvullen. Zanger Stef Rikken heeft een strot om u tegen te zeggen en neemt je mee in een arsenaal van zangstijlen terwijl de clean vocals van bassist Rik Bosmans het geheel bij tijd en wijle mooi polijsten. Het gitaarduo Miquell Kleuterts en Max van Esch weten geluiden uit hun instrument te toveren die steeds verrassen. Van uiterst subtiel gitaarspel op voor- en achtergrond tot een bijna voelbare gitaarmuur die je omver blaast.
De derde single is Program waarbij een zeer professionele, mooie, maar vooral vette video is gemaakt. Het oog wil ook wat en dat wordt hier op zijn wenken bedient. Muzikaal overstijgt Program echter alles. Het is één van de beste metalcorecomposities die ik in tijden heb gehoord. Mijn voorliefde voor Eskimo Callboy, Crossfaith en We Butter The Bread With Butter steek ik nooit onder stoelen of banken en Program doet me, door de vele electro-/techno-elementen, daar enorm aan denken. De spanning wordt bij het begin opgebouwd om daarna te ontploffen waarbij het zenuwtergende gitaargeluid een bijzonder accent meegeeft. Program is een breakdown in een breakdown en daarbuiten is het hard, melodieus en furieus neergezet waarbij het vijftal tot aan het gaatje lijkt te gaan qua diepgang. Drummer Guyon Kleuters en bassist Rik Bosmans activeren daarbij iedere vezel die mijn lichaam kent.
Nederland is wel een aantal metalcorebands rijk, maar Another Now heeft, zeker met Distance bewezen dé metalcorebelofte te zijn van Nederland en zelfs ver daarbuiten.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00