Home » Harpyie – Blutbann

Harpyie – Blutbann

door Edwin Knip
129 views 1 minuten leestijd

Het zevende album van deze Duitse folkmetal band is donkerder dan voorganger Minnewar.
Het album Minnewar uit 2021 was kleurrijk en futuristisch, op het nieuwe album Blutbann gaan neon-lichten uit en worden gedimde gaslantaarns ontstoken. Harpyie roert op het Blutbann duistere onderwerpen aan. Verhalen over vampieren, moordenaars en geesten. Geweldige verhalen over liefde, dood en angst, maar ook over het overwinnen van je eigen angsten.
Harpyie wordt in 2011 opgericht en bestaat uit vijf muzikanten die zichzelf de meest waanzinnige namen hebben toebedeeld. Zo horen we Podargo der Schnellfliegende en Aello die Windboe. Op het nummer Nachtfalter horen we gastzangers Ulli Perhonen en Alina Tavangari. Daarnaast weet de band nog een aantal gastmuzikanten aan zich te binden.
Het album opent met stevig gitaarwerk op Blutadler en ook Angst Im Wald opent nog behoorlijk stevig en agressief. Maar over het algemeen zijn de nummers doorspekt met toetspartijen en koortjes. Het album duurt bijna vijftig minuten maar ik kan er maar niet warm voor lopen. Het is moeilijk om hier een stempel op te drukken. De nummers doen af en toe wat bombastisch aan om daarna weer te zakken in volume. Knetterende drums en vloeiend pianospel worden bij elkaar geschoven, muzikaal is het aardig. Maar met de zang krijg ik echt geen klik, misschien dat hier liefhebbers voor zijn die er anders over denken, en dat zal ongetwijfeld. Het is zeker geen slecht album, gun het gerust een luisterbeurt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00