Home » Harsh Realms – Sink in Time/Chemistry

Harsh Realms – Sink in Time/Chemistry

door carola@rockportaal.nl
341 views 2 minuten leestijd

Harsh Realms komt je waarschijnlijk niet bekend voor, maar bij de naam Overgrown gaat er misschien wel een belletje rinkelen. Deze punkrockband uit Roosendaal was toe aan verandering toen hun toenmalige gitarist uit de band stapte. Besloten om verder te gaan, maar niet als Overgrown ging hun zoektocht van start naar een nieuwe gitarist. Deze werd al snel gevonden en Harsh Realms was geboren.
Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuwe EP. Twee weken terug tijdens het BoekTik punkfestival hebben de mannen van Harsh Realms voor het eerst hun EP verkocht.  Hierop staan de twee nieuwe nummers die ‘Sink in Time’ en ‘Chemistry’ heetten. Iets wat ik zelf altijd kan waarderen is als er duidelijk aandacht aan het artwork is besteed wat bij deze EP zeker het geval is. Niet teveel poespas, maar het zorgt wel voor respect.
Als eerste luisteren we naar ‘Sink in Time’ en daarmee begint het gelijk goed. Harde gitaren en een lekker tempo zijn typerend voor deze hele EP. ‘Sink in Time’ is voorbij voordat je het weet, maar is wel knettergoed.
En dan is het laatste nummer alweer aan de beurt en dat is ‘Chemistry’. En dat is mijn favoriet van de twee nummers. Een lekker punkrock nummer waar je spontaan van begint te bewegen. Overigens zullen beiden nummer het goed doen tijdens concerten vanwege het goede tempo en het enthousiasme van de band wat zelfs op de EP is te horen.
Het vervelende van een EP is dat er weinig nummers op staan en je daardoor al snel naar meer nummers hunkert. Dit is net zo bij deze EP van Harsh Realms. Ik ben benieuwd hoe een CD van hun hand zal klinken en of ze daar ook diversiteit en originaliteit kunnen doorvoeren. Deze EP zorgt er in ieder geval voor dat we geduldig afwachten tot de CD.
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00