Home » He Was A God – The Smile & The Scar

He Was A God – The Smile & The Scar

door Maurice van der Zalm
222 views 2 minuten leestijd

He Was A God is een band die vanuit Connecticut een progressief metalgeluid laat horen dat elementen uit de stonerrock en grunge verwerkt in de muziek. Het zijn geen nieuwelingen binnen de scene. Vier van vijf leden zijn misschien al bekend van de band Adva en zanger Ben Curns maakt de bezetting compleet om samen He Was A God te formeren.
De EP The Smile & The Scar is de eerste EP van de band met daarop drie composities. Tekstueel verhaalt de EP over verliezen. Het verlies van de onschuld, van het geloof en helaas van familie en vrienden. Daarvoor in de plaats komt kracht en doorzettingsvermogen maar verhullen niet de littekens die het verlies met zich meebrengt.
De single Amadeus opent de EP en geeft een goed beeld van wat er komen gaat. Een krachtig rockgeluid wordt bepaald door een mooi muzikaal en krachtig decor die als een muur op je afkomt. Het stemgeluid van Ben is sterk en het geheel doet een beetje denken aan het Zweedse Mustasch met elementen van Soundgarden. Gitaartechnisch is er een fraaie variëteit aan mogelijkheden te ontdekken. Krachtig riffend met daar tegenover lekkere solo’s. De ietwat lijzige zangmelodie refereert daarnaast licht aan de grungemuziek uit de beginjaren negentig.
Indelible opent wat rustig maar gaat al snel verder op de ingeslagen weg. Het tempo ligt wat lager en daardaar ontstaat er een wat stroperige melodie. Verder luistert Indelible weg als een lekkere rocksong waabij het drumgeluid nadrukkelijk de aandacht op een positieve manier vraagt. De zang is wat lijzig aangezet en klinkt licht rauw wat bij het wat ‘vuile’ gitaargeluid helemaal op zijn plaats is.
Two New Start sluit de EP af in een wat donkerder karakter. Naast Mustasch zou je qua zang ook invloeden van System Of A Down kunnen herkennen. De compositie kan niet opzwepend genoemd worden, maar heeft door de voortstuwende melodie wel het effect dat je blijft luisteren.
The Smile & The Scars is een prettige EP met daarop drie aansprekende composities. He Was A God weet de interesse voor hun muziek zeker te wekken.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00