Home » Schwarzer Engel – Sieben

Schwarzer Engel – Sieben

door Edwin Knip
365 views 1 minuten leestijd

Het nieuwe album van Neue Deutsche Härte band Schwarzer Engel is zoals de titel al doet vermoeden, het zevende album.
Donker, hard en melodies opent VII het album, gevolgt door Kreuziget Mich dat al in 202o op een EP uit kwam. Schwarzer Engel zal de harten van onder andere Rammstein en Unheilig liefhebbers harder laten kloppen. De donkere vocalen van zanger, gitarist, toetsenist Dave Jason passen perfect bij de intimiderende klanken van gitarist Vincent Hubsch, bassist Bert Oeler en drummer Tino Calmbach.
Binnen een kleine drie kwartier brengt de band elf nummers. Ook de nummers Teufel en Paradies kennen we reeds van de eerdergenoemde EP, maar daarna volgen zeven (jawel) nieuwe nummers. Duistere en onheilspellende teksten volgen in bijvoorbeeld Ewig Leben en Vollmond. Een eeuwig ronddwalen zonder kans om door te reizen naar de hemel, of erger. Een leven zonder redding, zonder hoop, zonder geloof en zonder liefde, zonder vertrouwen. Tekstueel weet Schwarzer Engel een sterke, onheilspellende atmosfeer te scheppen.
Muzikaal is het precies zoals je verwacht, scherpe riffs, donderende drums en melodische toetsenpartijen. De stevige nummers worden afgewisseld met rustige tracks zoals Wie Viele Jahre. Een album dat de liefhebbers en fans zeker niet teleur zal stellen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00