Home » Headbangen in de drive-in bij Spoil Engine

Headbangen in de drive-in bij Spoil Engine

door Filip van der Linden
181 views 2 minuten leestijd

Het Belgische zomerfestival Alcatraz is afgelast, zoals zowat elk groot metalfestival in Europa. De organisatoren van Alcatraz hebben echter een alternatief op poten gezet dat het festivalgevoel toch een beetje moet doen leven: een drive-in-optreden op de parking van Kortrijk Xpo, het beursterrein dat al enkele jaren dienst doet als officiële parkeerplaats voor het festival en vertrekpunt voor de shuttlebus. Je kan dan vanuit je (eigen) wagen de show van Spoil Engine volgen. Een moshpit zal er dus niet bij zijn en het applaus wordt vervangen door de claxons. Wel krijg je een vette show en de drankjes worden tot aan de auto gebracht.
Vijf dagen lang geven twee – telkens andere – Belgische artiesten een volledig optreden, met een publiek dat weliswaar niet voor hun neus staat te juichen en te springen, maar relaxt in de wagen zit te genieten van de show.
Elke dag komt een ander genre langs (metal, belpop, rock, comedy,…), met enkel Belgische artiesten. Achter de schermen wordt gewerkt aan een topaffiche. Binnenkort volgen meer bevestigde namen. Per concert worden maximaal 400 auto’s toegelaten, met een nog nader te bepalen maximum aantal personen per wagen. Voertuigen zullen ver genoeg uit elkaar geparkeerd staan. Een hapje en een drankje wordt in je wagen aangeboden door een team van enthousiaste medewerkers met mondmasker. Vrij rondlopen is niet toegestaan en het sanitair opzoeken zal volgens een voorgeschreven procedure verlopen. Claxonneren moet dan weer, maar enkel en alleen als applaus tussen de nummers door. Er zullen hoe dan ook strenge richtlijnen toegepast worden die moeten gerespecteerd worden. Slechte leerlingen worden er onherroepelijk uitgezet.
Omdat de maatregel inzake niet-essentiële verplaatsingen nog steeds geldt, zal de exacte startdatum van dit gebeuren pas aangekondigd worden van zodra niet-essentiële verplaatsingen terug toegelaten zijn. Voorlopig hopen de organisatoren op begin juni. Of ook Nederlandse fans dan al naar België zullen kunnen reizen is nog niet duidelijk.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00