Home » Hellride – Goodbyes To Forever

Hellride – Goodbyes To Forever

door Edwin Knip
100 views 1 minuten leestijd

Akoestische metal afkomstig uit Duitsland.
In 2010 wordt de band Hellride opgericht. De band bestaat uit zanger Tommy Klossek (Silverblane) en de twee gitaristen Kai Pasemann (Terrible Old Man) en Stefan Gessner. Al vanaf het begin brengt de band uitsluitend akoestische metal. De band heeft de afgelopen jaren concerten geopend voor onder andere Accept, UFO en Ektomorf. Ook werd er op diverse festivals opgetreden, ondere andere op Wacken Open Air.
In 2013 komt de band met het eerste album De band oogst lovende kritieken maar door logistieke en andere problemen ziet de band zich genoodzaakt een tijdje afstand te nemen. Nu, in 2020, komt de band met het tweede album. Het nieuwe album telt negen titels waaronder een cover van het Rod Steward nummer Young Turks.
In het openingsnummer Someone To Hate klinkt de band zoals je een akoestische metal band verwacht te klinken. Rauwe en agressieve zang in een nummer waar de power ontbreekt. In Napoleoonized klinkt deband melodischer en is het rauwe randje er een beetje af. Er klinkt harmonische samenzang en het nummer heeft een goede melodielijn.
Het nummer 3030 is ook een wat rustiger nummer terwijl in Metal This Not Is het tempo weer wat omhoog gaat. Young Turks klinkt lekker bekend, maar dan zonder de schorre stem van Steward. Al met al een veelbelovend album en het is weer eens een andere benadering van de metal muziek.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00