Home » Hyldr – Order Of The Mist

Hyldr – Order Of The Mist

door Edwin Knip
358 views 2 minuten leestijd

Een prachtig en sterk gothic-doom album van onze Zuiderburen.

Hyldr is een Belgische band ontstaan in 2021. De mysterieuze Lady IX is de zangeres en bespeelt de piano. De andere bandleden zijn drummer Saiko (Matthieu Karolewicz), bassist Wode en gitaristen VI (Vincent Soler) en Jean Dark (Jean Kleindirty).

Het merendeel van het album was al geschreven door Soler voordat hij IX tegenkwam. Het kwam goed, dus het album werd opgenomen. De nummers verhalen over een jonge bovennatuurlijke Japanse vrouw die uiteindelijk gevangen komt te zitten in een wereld vol dodelijke Noorse mythologie. De specifieke volgorde van de nummers volgt niet de chronologie van de Hyldr Chronicles, maar snijdt het verhaal in stukken als een ontleed lijk. De georkestreerde gitaarpartijen en vocale koren controleren de verschillende personages. De drums en bas drijven de mist naar voren waardoor de hoofdrolspelers elke keer dat het album wordt beluisterd, weer tot leven komen.

Het album verhaalt over onder ander het Huldra volk dat krachten bezit om doden weer tot leven te wekken. Visueel weet de band de aandacht te trekken door zich in zwarte kimono’s te hullen, zangeres IX draagt daarnaast ook nog een half gezichtsmasker om zich beter te identificeren met de hoofdpersoon.

De nummers op het album zijn loom en dreigend. Elk nummer weet weer opnieuw spanning op te bouwen. Het openingsnummer Heart Of Soul, tevens de eerste single van de band, is de perfecte introductie voor het album. Trage zang en slepende akkoorden vragen de luisteraar om zijn/haar focus op het album te richten. Subtiele koortjes en drumslagen in een laag tempo doen de rest. The Blade Of Gold is wat steviger en iets meer uptempo, in Woodland Shrine worden de trage koorpartijen gekoppeld aan trage gitaarpartijen en dreigende retoriek.

Een meer dan boeiend album en een absolute aanrader voor liefhebbers van dit genre.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00